+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Köszöntötték az ápolókat
2018. február 20. kedd 17:27 - Keszthely
Köszöntötték az ápolókat
A Magyar Ápolók Napja alkalmából idén is köszöntötték a Keszthelyi Kórház dolgozóit február 19-én. Az ünnepség alkalmából megköszönték az ápolók fáradtságos munkáját, és felhívták a figyelmet a szakma fontosságára és nélkülözhetetlenségére. A Keszthelyi Kórház főigazgatója kiemelte, az ápolói szakma valódi hivatás.

Az országgyűlés 2014-ben nyilvánította hivatalosan február 19-ét a Magyar Ápolók Napjának. Kossuth Zsuzsanna, az első hadikórházak megszervezőjének születésnapján országszerte köszöntik a szakma képviselőit. A Keszthelyi Kórház és több egészségügyi szervezet ebből az alkalomból kitüntetéseket is átadott, így köszönve meg az ápolók áldozatos munkáját.

„Az ápolói pálya beteg embereknek a segítségét, és egyáltalán azt, hogy gyógyult emberek távoznak a kórházból, nagy örömet jelent a mindennapokban. A kitüntetés meg a munkám elismerése, amit eddig bizonyítottam. Remélem legalábbis, hogy ez így van.” - mondta az egyik díjazott, Szigetiné Hegedüs Ildikó, a Rehabilitációs Osztály ápolónője.

Az ünnepségen Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere köszönetet mondott az ápolóknak a kitartásért és a lelkesedésért, amivel nap mint nap végzik a dolgukat. Kiemelte, a betegek és a hozzátartozók is nagyon számítanak az ápolók nélkülözhetetlen munkájára. A megjelenteket köszöntötte Lukácsné Turbéki Beáta, a Keszthelyi Kórház ápolási igazgatója is, aki a szakma szépségeiről és nehézségeiről is beszámolt.

Dr. Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója kiemelte, az ápolói szakmában rendkívül fontos az empátia, a teherbírás és az elhivatottság is, ugyanakkor szükség van a mosolyra és a humorra is.

„A sok minden más mellett a humor ugyanolyan fontos, mint ahogy fontos a kommunikációs készség, fontos az érzelmi stabilitás, fontos a szellemi frissesség és naprakészség, a fittség az ápolók szempontjából. Ugyanakkor fontos a humor is, ami nem minden esetben a betegekkel való kommunikációban jelentkezik, hanem a munkatársi viszonyban, hogy azt az áldozatos munkát, amelyet az ápolók végeznek, ezt jókedvvel tegyék. Tehát valami humort is lehet belecsempészni.” - emelte ki a főigazgató.

Az ünnepség résztvevői idén a humor jegyében láthattak egy előadást a program zárásaként. A budapesti Nézőművészeti Kft. A kézmosás fontosságáról című előadását hozta el Keszthelyre, amely Semmelweis Ignác munkássága előtt is tisztelgett.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó