+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a Balaton-díjakat
2020. november 6. péntek 17:09 - Siófok
Átadták a Balaton-díjakat
A Balatoni Futár főszerkesztője, a Klassz a Parton programsorozat producere és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vehette át idén a Balaton-díjat. A Balatoni Szövetség elismerését 1994 óta ítélik oda azoknak, akik kiemelkedő munkát végeznek a Balaton fejlesztésének elősegítésében. A díjátadóra Siófokon került sor.

Süli Ferenc újságíró, szerkesztő, a Balatoni Futár főszerkesztője vette át a díjat a Balatoni Szövetség elnökétől. A balatoni régió egyetlen havilapjának vezetője széleskörű témaválasztásával, 27 éves szolgálatával érdemelte ki a rangos elismerést. A főszerkesztő kiemelte, nagyon különleges dolog balatoni embernek lenni, és számára nagyon nagy öröm, hogy a tó partján élhet, dolgozhat és itt ismerték el a munkásságát.   

„A munkásságom, az újságírói tevékenységem jelentős része a Balatonhoz kötődik. Egyrészt, mint hajdanán a Somogyi Néplap munkatársa, majd később, amikor az ország első kereskedelmi, magántulajdonban lévő kereskedelmi rádiója megszólalt Balatonszabadiból, akkor már én is ott serénykedtem a stábban. Ez így jött, hogy egyre bővült a médiumok köre, és amelyik a Balatonról szólt vagy adott képet, hangot, írást, ott jelen voltam.” - mondta a havilap főszerkesztője.

A Balaton-díjat nem csak egyének, hanem szervezetek is megkaphatják. A szövetség az idei évben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának két évtizedes munkáját ismerte el. Bagyó Sándor elnök elmondta, mára több mint 5000 főt képeztek ki, ráadásul többgenerációs vízimentőkként szolgálnak, hiszen többek gyermekei is már a szervezet tagjai. A VMSZ elnöke hangsúlyozta, húsz év óta nem változott a cél: minél kevesebb vízi tragédia történjen a hazai tavakon.     

„Fejlődünk, pontosan tudjuk, hogy hová tartunk, ez nem változott. A célunk nem változott: mindenekelőtt a vízbiztonság. Nyilván ezt balatoniként is mondom. Rengeteg projektünk van, rengeteg olyan szervezettel együtt dolgozunk, akikkel együtt tudtuk elérni ezeket a sikereket és itt nagyon hosszasan sorolhatnám a hatóságoktól kezdve az önkormányzatoktól, az utolsó legkisebb állampolgártól a szomszéd néniig mindenki, aki látja, hogy mit csinálunk és segíti.” - emelte ki a VMSZ elnöke.

A Balatoni Szövetség 1994-ben alapította a Balaton-díjat. A kitüntetéssel azokat ismerik el, akik életük során kiemelkedő munkát végeznek a tó fejlesztésének elősegítésében és jó hírének széleskörű terjesztésében. A díjat egyének és szervezetek is átvehetik a kultúra, az újságírás a sport vagy éppen a gazdaság körében végzett kiemelkedő teljesítményükért.

„A Balatonnak valóban szüksége van példákra, példaképekre, akiknek a nyomdokán és akiknek az emlékét megőrizve és az ő munkásságukat folytatva a Balatont minél magasabbra tudjuk emelni. Azt gondolom, hogy ez egy nemzeti kincs , mindnyájunknak a csodája és hálásak lehetünk a Jóistennek azt gondolom, hogy itt dolgozhatunk, itt élhetünk és még dolgozhatunk is érte.” - tájékoztatott Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.

A Balatoni Szövetség harmadik díjazottja É. Szabó Márta, a Cimbora Alapítvány elnöke, a Klassz a Parton programsorozat producere. Számára – távolléte miatt – nem adhatták át személyesen az elismerést.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár