Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átadták a Balaton-díjakat
2022. máj. 18. szerda | Balatonmáriafürdő
Átadták a Balaton-díjakat
Átadták a Balaton-díjakat. Keszthelyi is van a díjazottak között.Vetőné Zeke Erzsébet, a Nők a Balatonért Egyesület Keszthelyi Csoportjának elnökének is elismerte munkáját. A Balatoni Szövetség közgyűlésén szó esett a szúnyoggyérítésről, a költségvetésről és új megállapodásokról is.

A Balatoni Szövetség 1994 óta adja át a Balaton-díjat a kiemelkedő tevékenységet nyújtó személyeknek. Vetőné Zeke Erzsébet, a Nők a Balatonért Egyesület keszthelyi csoportjának elnöke is megkapta a szobrot.

„Nagyon furcsa érzés. Ha visszatekintek arra, hogy hány évet töltöttem el életemben a Balaton mellett a születésemtől kezdve és a munkámmal is sok időt. A turizmusban negyven évet és a civil szervezetek tevékenységében több mint húsz évet. Gondolom mindezt összeadva adta ezt a Balaton-díjat, aminek nagyon tudok örülni.”      

Elismerték Horváth László ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetőjének munkáját. Nevéhez köthető a vízbiztonsági program kidolgozása, valamint az ingyenes 1817-es segélyhívószám bevezetése.

„Nem az én egyéni teljesítményem, én csak a mozgatórugója vagyok ennek a szervezetnek és indikátora az ilyen pozitív folyamatoknak. De alapvetően a vízirendőr kollégáimat illeti a megbecsülés és a köszönet.”

Fabacsovics Zoltán, Veszprém megye főépítésze is díjat kapott. Méltatásában kiemelték, elkötelezettsége a Balatonhoz töretlen. Nevéhez fűződik az Év Balatoni Háza megmérettetés. Szakmai kapcsolataival folyamatosan támogatja a Balatoni Szövetséget.

„Hála egyrészt a gondviselésnek, hopgy három évtizede itt élhetek, itt dolgozhatok a Balaton partjánál. És nyilván az a köszönet, hogy mindezt at itt élők úgy ítélték meg, hogy a térség javára és a térség előnyére sikerült ezt a munkát fordítani. Hála, köszönet abban is, hogy tulajdonképpen mindig voltak olyan társak, partnerek, együttműködők, akikkel az ötleteket meg tudtuk valósítani.”

A Balatoni Szövetség közgyűlésén elfogadták a költségvetés tervezetét. Beszámoltak a szúnyoggyérítés fontosságáról és az idei programokról. A megjelentek minden napirendi pontot elfogadtak. 2022-ben fő programjuk a Balaton víztisztaságához kötődik.

„Szári Zsolt miniszteri biztos úrral folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, mert ugye ez az algavirágzás minden esztendőben - ugye most már talán négy évre visszamenőleg – fel-felütötte a fejét. És azt gondolom, hogy ebben el kéne jutnunk odáig, hogy mi okozza ezt, van-e ebben valamilyen lehetőségünk, hogy beavatkozzunk. Ha meg van, akkor arrafelé kell lobbizni.” - ismertette Lombár Gábor a Balatoni Szövetség elnöke.

A Balatoni Szövetség erre az évre is a Balaton védelmére, megőrzésére helyezi a hangsúlyt. A térségi polgármesterekkel együttműködve folyamatosan tesznek a magyar tengerét.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2020. nov. 6. péntek 17:09 | Siófok
A Balatoni Szövetség elismerését idén az újságírás, a kultúra és a vízimentők képviselői kapták.
| 2018. már. 14. szerda 13:46 | Keszthely
A Balatoni Szövetség szerdai közgyűlésén beszámolt a 2018-as tervekről és a 2017-es tevékenységéről.
| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Zamárdi
A Balatoni Szövetség felhívására 41 termelő 204 bormintával nevezett.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Zamárdi
Júliusban lesz az eredményhirdetés.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Badacsonytomaj
A Balatoni Szövetség a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Balatoni Borrégiós Tanáccsal is aláírt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.