+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A képviselő-testület döntéseiről tájékoztatott Nagy Bálint
2020. október 30. péntek 15:36 - Keszthely
A képviselő-testület döntéseiről tájékoztatott Nagy Bálint
Keszthely részt kíván venni a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa programban – többek között erről is döntött Keszthely képviselő-testülete a tegnapi soros ülésen. Emellett határoztak arról, hogy pályázatot írnak ki a GESZ vezetői pozíciójának betöltésére, ezt két másik intézmény – a Balatoni Múzeum és a Fejér György Városi Könyvtár – is követi majd. Szó volt az adórendelet módosításáról és az önkormányzati bérlemények kedvezményeinek lehetőségeiről is.

Az októberi soros testületi ülésen a képviselők döntést hoztak az intézményi átszervezéssel kapcsolatban. Ez a folyamat az elmúlt hónapokban már elkezdődött, most a GESZ vezetői pályázatáról határoztak a város elöljárói. Ezt a következő napokban írja ki az önkormányzat, amelyre várják a jelentkezéseket.

Nagy Bálint pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a közeljövőben a Balatoni Múzeum és a Fejér György Városi Könyvtár kapcsán is írnak ki vezetői pályázatot. Nagy Bálint beszélt a helyi adórendeletet érintő módosításról is. Ennek értelmében a jövőben kedvezményeket kapnak a keszthelyi állandólakosok.

„Az elmúlt hónapok munkáját követően tudott dönteni arról a képviselőtestület, hogy jövő év elejétől egy új adórendelet lép életbe, illetve a meglévő adórendeletet módosítottuk. A módosításnak az egyik fő célja az volt, hogy a keszthelyi állandó lakókat kiemelten kezeljük a kedvezmények tekintetében. Mindezt figyelembe véve egy hatékony és a közvagyon felhasználását még inkább szem előtt tartó adórendeletet tudjunk elfogadni.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

A csütörtöki ülésen szó volt az önkormányzati bérlemények kedvezményének kérdéséről is. Itt a testület úgy döntött, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a főszezonon kívül idén is 30%-os bérleti díj kedvezményben részesülnek azok, akiknek a város kiemelt területein működik a vállalkozásuk. Emellett döntés született arról is, hogy Keszthely részt kíván venni a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2020-2023 programban. Nagy Bálint elmondta, a közeljövőben megkezdődnek a tervezési és előkészítési munkák, a projekt érinti az infrastruktúrát és a rendezvénypalettát is.           

„A következő időszaknak a feladatai a részletek kidolgozása és azon pályázati források lehetőségeinek biztosítása, amelyen nem csak Keszthely illetve Keszthely önkormányzata, hanem a jövő évtől keszthelyi civil szervezetek is tudnak indulni. Majd buzdítani is fogjuk ezeket a szervezeteket, hogy induljanak és Keszthely kulturális életéhez illetve a keszthelyi közösségi élethez járuljanak hozzá. Azt gondolom, hogy egy olyan regionális, kulturális szintű együttműködésben, amelynek Veszprém és a Balaton része, abban Keszthelynek kiemelkedő szerepet kell, hogy szánjunk.” - tette hozzá Nagy Bálint.

Keszthely polgármestere kiemelte, a program jó lehetőséget biztosít a város kulturális értékének növelésére is. A péntek délelőtti sajtótájékoztató a járványhelyzet miatt a megszokotthoz képest új helyszínen zajlott. A sajtó képviselőit szabadtéren, a Polgármesteri Hivatal belső udvarán tájékoztatta Nagy Bálint.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár