+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 90. születésnapján köszöntötték Egyed Ernőt
2020. október 28. szerda 19:07 - Keszthely
90. születésnapján köszöntötték Egyed Ernőt
Az idősek, szépkorúak megbecsülése társadalmunk feladata. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy elődeink mennyi mindent tettek és azzal,hogy tanulunk tőlük, tesznek ma is. Egy hosszú élet munkája, megbecsülést tiszteletet érdemel. Keszthelyen 90. születésnapján köszöntötték Egyed Ernőt aki feleségével 1967 óta él a városban.

Egyed Ernőt 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Vozár Péterné .Az alpolgármester felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő sorait és adta át a jubileumim oklevelet. Az idős ember feleségével 53 éve él Keszthelyen.

"Mindig nagy öröm idősekkel találkozni,de a 90 év azt gondolom, hogy egy olyan fordulópont az emberek életében,ami különösen ünneplésre méltó. Ezen alkalommal mindig igyekszünk, hogy elvigyük az időseknek a miniszterelnök úr jókívánságait és az oklevelet amit kapnak születésük napján és nagy örömmel fogadják ezt. Úgy érzik,hogy nem csak a város,de az ország is megbecsüli őket. S aztán ilyenkor mindig sor kerül vagy a közös  ismerősöknek a felsorolására vagy pedig egy érdekes életutat ismerhetünk meg."- mondta el Vozár Péterné alpolgármester.

Ernő bácsi egészségi állapota jelenleg nem tette lehetővé, hogy meséljen életéről. Felesége Margit néni, akivel 62 éve élnek házasságban még a megismerkedésük pillanatára is jól emlékszik. Egy dióskáli bálban kezdődött minden. 1967-től Keszthelyen élnek, Ernő bácsi a Balaton-felvidéki Építőipari KTSZ –ben dolgozott, Margit néni az otthoni teendőket látta el. Gyermekük nem született. A kérdésre, hogy milyen férj Ernő bácsi? Margit néni így válaszolt.

"Jó! Nem volt vele semmi baj sem. Sosem. Nem ivott, nem dohányzott, nem csavargott. Jól megvoltunk."- mondta Egyed Ernőné.

Az idős házaspár  nagy szeretetben él. Margit néni öccse sokat segít a minden napokban. A 90. születésnap ünneplése, a meglepetés köszöntés pedig  mindenkit jó érzéssel töltött el.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár