Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Díszdiplomát kaptak a gazdászok
2024. szep. 20. péntek | Keszthely
Díszdiplomát kaptak a gazdászok
Díszdiplomákat adták át a Georgikonon. A 65, 60 és 50 évvel ezelőtt végzett gazdászokat tüntették ki a Balaton Színházban. A pénteki ünnepségen elhangzott, hogy ez az okmány az elkötelezettség, az innováció és a kitartás szimbóluma. Az eseményen tisztelegtek azon oktatók és munkatársak előtt, akik segítették a díszdiplomások útját.

A 65 éve végzettek vas-, a 60 éve diplomázottak gyémánt-, míg a tanulmányaikat 50 éve befejezők arany díszoklevelet érdemeltek ki. Mindannyian a Georgikon Campus jogelőd intézményeiben diplomáztak agrármérnök, növényvédelmi üzemmérnök, mezőgazdasági gépész üzemmérnök, vagy növénytermesztési üzemmérnök szakon. 154 arany-, 26 gyémánt- és 16 vas díszoklevelet adtak át. 

A Keszthelyen végzett jubilálók nevében Farkas József arany díszokleveles gazdász szólt: „Keszthelyen mindig kiváló gazdászokat képeznek. Baráti, szakmai körökben azt szoktam emlegetni, hogy gazdászokat Keszthelyen képeznek, de más városokban is vannak agráregyetemek. Ilyenkor persze mosolyogva néznek rám Gödöllőn, Óváron.”

A díszdiploma nemcsak egy okmány: az elkötelezettség, az innováció és a kitartás szimbóluma – mondta Rózsa László, a campus főigazgatója. Úgy fogalmazott, ezek azok az értékek, amik a mezőgazdaság fejlődését hajtják. 

„Önök, áldozatos munkájukkal a magyar agrárium fejlődéséhez, ezáltal a magyar nemzetgazdaság teljesítményéhez, a magyar vidék fejlesztéséhez járultak hozzá. Ez a nap nem csak egyéni sikerre emlékeztet minket, hanem arra a hosszú, fáradtságos útra is, amelyet mindannyian bejártak. A Georgikon mindig is a tudás és az elkötelezettség hajója volt, amelynek a fedélzetén olyan ambiciózus egyének utaznak, akik az agrárium és a mezőgazdaság-tudomány terén akartak, akarnak kiválóságot elérni.”

Az első szó a köszönet, a munkáért és a helytállásért – hangsúlyozta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke. Petőházi Tamás úgy fogalmazott: ez a nap emléket állít a díszdiplomások több évtizedes munkájának. Hozzátette: a magyar történelem nehéz évtizedeiben kellett kitartani és megfelelni a jelenlévő gazdászoknak. 

„Aktív részesei voltak a magyar agrárium fejlődésének a nehéz és jó időszakokban egyaránt. Küzdelmek, megpróbáltatások ellenére is a magyar mezőgazdaság sok szép eredményt ért el, ami az önök kitartó és áldozatos munkájának köszönhető. Az önök életpályája példaértékű a következő nemzedékek számára.”

Tisztelet és megbecsülés illeti a gazdászokat, akik a Georgikon ma is égő, világító fáklyáiként járnak köztünk – fogalmazott Manninger Jenő polgármester. A városvezető köszönetet mondott a díszokleveleseknek azért, hogy tovább adták a Georgikon és Keszthely szellemiségét is. 

„Egész közösségünk nevében köszönettel és hálával tartozunk ezért és mindannyiuknak sok boldogságot, nagyon jó egészséget kívánva gratulálva az oklevelekhez csak azt kérhetem, hogy az elkövetkező évtizedekben is dobbanjon Keszthelyért szívük és ne csökkenjen ez az elkötelezettség.”

A Georgikon és Keszthely által alapított Bakonyi Károly-díjat idén megosztva adományozták. Dr. Takács András Péter egyetemi docens 1991 óta szervezi a teljes növényvédős szakmát érintő keszthelyi Növényvédelmi Fórumot. Ennek elismeréseként részesült a kitüntetésben.  A másik elismerést az Örökség Alapítványnak ítélték oda. A civil szervezet több évtizede kiemelkedő kulturális tevékenységet végez Keszthely város érdekében. A díjat Hintalan László elnök vette át. 

Moldvai csángó tánccal és kalotaszegi összeállítással lépett fel az ünnepségen a Nagyváthy Néptáncegyüttes és a Re-Folk Zenekar. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. aug. 30. péntek 19:15 | Keszhely
Az elsőéves hallgatók megismerkednek az egyetemmel, Keszthellyel és leendő oktatóikkal.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A két napos programon plenáris ülések, sport- és kulturális programok, termelői vásár várja az érdeklődőket.
20:00
Objektív
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.