Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nyolc intézmény kapta meg a Hévízi Tradicionális Kúra minősítést
2024. júl. 23. kedd | Hévíz
Nyolc intézmény kapta meg a Hévízi Tradicionális Kúra minősítést
8 hévízi intézmény kapta meg a Hévízi Tradicionális Kúra minősítést. A kilenc éve életre hívott védjegy célja, hogy a vendégek meggyőződhessenek arról, hogy az általuk felkeresett helyen adottak a 220-éves múltra visszatekintő, most már Hungarikumként is jegyzett hévízi gyógyvízre épülő tradicionális kúrák feltételei.

A Hévízi Tradicionális Kúra minősítést 2015-ben hozta létre Hévíz városa azzal a céllal, hogy akkreditálja azokat az intézményeket, amik a hévízi gyógyvízre épülő, klasszikus terápiákat alkalmazzák. A Hévízi Tradicionális Kúra védjegy szempontrendszerét egy több fős szakértő orvosokból álló bizottság alakította ki. 

Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője: „Hévíz értékét, esszenciáját hozza maga ez az oklevél, hiszen mindaz, ami Hévízben érték ez ebben az oklevélben megtestesül, így a hévízi vendégek, akik nyilván gyógykúra miatt érkeznek hozzánk, igenis figyelnek arra, hogy egy védjeggyel ellátott intézménybe látogassanak el, ahol minden fontos kezeléstípust ő megtalál. Nagyon jól tudjuk, hogy az 1950-es években a súlyfürdőt dr. Moll Károly hozta létre itt Hévízen. Nagyon fontos, hogy a hévízi tudást tudjuk itt átadni a vendégek számára.”

A minősítés során kétévente szükséges felülvizsgálni, hogy az érintett intézményekben rendelkezésre állnak-e a tradicionális hévízi gyógykúrák elvégzéséhez szükséges feltételek.Ilyen a hévízi gyógyvizes termálmedence, a szakorvosi konzultáció, a hévízi gyógytóban való fürdés lehetősége, a hévíz-gyógyiszapos kezelés és a súlyfürdő. A mostani minősítés során 8 intézmény kapta meg a hévízi tradicionális kúra minősítést, köztük a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő. 

Dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna főigazgató: „Azt gondolom, Hévíz a hírét és a jelentőségét évszázadok óta megalapozta, ez nem változott az elmúlt időszakban, sőt egyre nagyobb jelentősége van a természetes gyógy tényezőknek. Elindult egy olyan változás a társadalomban, hogy az egészségünk, az egészségmegőrzés egyre fontosabb lett. Éppen ezért keresik a vendégek azokat a lehetőségeket, amiket ki tudnak használni és tényleg a tradicionális gyógykúra elemei a természetből fakadnak, ezért fontos a vendégek, illetve a betegek számára.”   

A minősítést 2024 júniusában is egy szakértő, reumatológus főorvosokból álló bizottság végezte, a védjegyet kezelő Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében. A minősítés során minden feltételnek maradéktalanul meg kell felelni.

„Alapvetően 2015 óta kettő-, illetve később háromévente történtek meg a minősítések. Idén összesen nyolc intézményt mértünk fel és adtuk át a minősítő oklevelet. Közöttük volt a két Ensana hotel, egy Hunguest hotel, a Carbona, a Hotel Európa fit, a Honvéd Kórház hévízi rehabilitációs intézete, nyilvánvalóan a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő, valamint az alsópáhoki Kolping Hotel” - tette hozzá a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Az akkreditációnak megfelelő intézmények 2026-ig használhatják a Hévízi Tradicionális Kúra Védjegyet. A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. szerint fontos feladat, hogy figyeljék a vendégigényeket és a gyógyászati trendeket és ezeknek megfelelően lépjenek tovább a minősítéssel. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Hévíz
A lakossággal egyeztetve kell megújulnia a fürdővárosnak.
| 2024. jan. 12. péntek 15:04 | Hévíz
Néhéz évek után fellendülőben a fürdőváros.
| 2023. júl. 28. péntek 12:11 | Hévíz
A fürdővárosban egyre több a szlovák és cseh vendég.
| 2023. júl. 13. csütörtök 17:19 | Hévíz
Emlékérmeket és főigazgatói dicséreteket is átadtak.
| 2023. máj. 19. péntek 18:13 | Hévíz
2023 első negyedévében 15%-kal nőtt a külföldi turisták száma országszerte.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.