Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átgondolt gazdálkodással eredményes évet zárt Hévíz
2024. jan. 12. péntek | Hévíz
Átgondolt gazdálkodással eredményes évet zárt Hévíz
Újragondolt gazdálkodást kellett Hévíznek bevezetni az eredményes működés eléréséhez. Zala vármegye legkisebb közigazgatási területű városa a világhírű gyógyfürdőhely. A település elmúlt éveinek bevételét számos negatív tendencia- Covid,háborús helyzet- befolyásolta. A turizmusból élő települést ez nagyban érintette.

Gazdálkodásban és forgalomban is nehéz éveket tudhat maga mögött a fürdőváros. 2019-től  40-50 százalékkal szűkebb költségvetésből gazdálkodtak. Az elmúlt évek nehézségei után bizakodásra ad okot Hévízen a 2023-as év eredménye. 

"A számok természetesen szépen, lassan növekszenek. De vannak olyan külső tényezők, amelyekkel adott esetben vagy nem lehet megküzdeni. Gondolok itt egy háborúra, egy gazdasági válságra ami Európát vagy akár a világot is sújtja. Vagy energiaválságra. De azt gondolom, hogy első és lényeges dolog az volt, hogy Hévíz városa talpon tudjon maradni, az alap szolgáltatásait tudja biztosítani. Ez köszönhető a kollégáknak és mindenkinek, aki ebben segített,hogy meg tudjuk oldani és tudunk szépen előre haladni."- adott tájékoztatást Papp Gábor polgármester.

A szoros gazdálkodás mellett Hévíz sem maradt el a fejlesztések sorában. 2023-ban több projekt is befejeződött a városban.

"Az egyik fontos fejlesztés a Schulhoff sétány teljes befejezése, így ezáltal a gyógytó és annak teljes környezete, hiszen ott a véderdőben is nagyon sok munkát végeztünk el pályázati forrásokból és a Schulhoff sétány is ebből történt. Annak a körbejárhatósága is azt gondolom, hogy méltókörnyezetének a fejlesztése megtörtént. Itt még folytatni szeretnénk azokat a fejlesztéseket. Ami még fontos azt gondolom, hogy az idei évben át fogunk adni állami beruházásból egy sportcsarnokot, ami egy közel 1,2 milliárd forintos beruházás."- mondta el Papp Gábor.

Elkészült a város modern parkolási rendszere is. Az autóbusz pályaudvar is kikerült a gyógytó közeléből. A mai kornak megfelelő állomás áll az utazók rendelkezésére. Várókat, beállókkal,elektronikai rendszereket alakítottak ki.  A korábbi autóbuszállomás helyén egy áthúzódó projekt munkálatai látszanak. A témában a polgármester a következőket mondta.

"Ez a gyógyhely projekt, ahol nagyon komoly lépéseket kellett tennünk a vállalkozókkal kapcsolatosan, ill. az ott lévő vállalkozóval kapcsolatosan. Ez egy szerződésbontásban nyilvánult meg és jelen pillanatban már a területeket átvettük, a fejlesztést folytatjuk. Egyeztetünk a megfelelő szervekkel és hatóságokkal.,hogy egy áthúzódó projektként megfelelő állami forrásból ezt a projektet is szeretnénk befejezni."

Papp Gábor arról is tájékoztatást adott, hogy az elmúlt évben a  város költségvetéséből jutott az egyházak, civil szervezetek, sportegyesületek és  intézmények  támogatására is. 2024-ben folytatódnak a fejlesztések Hévízen és szeretnének visszatérni a régi gazdálkodás lehetőségéhez, aminek a forrása nagy részben a turizmusban volt. Fellendülőben van az ágazat a városban. Míg 2020-ban 250 ezer vendégéjszakát regisztráltak, addig 2023-ban ez a szám megközelítette az egymilliót.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

 

| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Hévíz
A lakossággal egyeztetve kell megújulnia a fürdővárosnak.
| 2023. júl. 28. péntek 12:11 | Hévíz
A fürdővárosban egyre több a szlovák és cseh vendég.
| 2023. júl. 13. csütörtök 17:19 | Hévíz
Emlékérmeket és főigazgatói dicséreteket is átadtak.
| 2023. máj. 19. péntek 18:13 | Hévíz
2023 első negyedévében 15%-kal nőtt a külföldi turisták száma országszerte.
| 2023. már. 6. hétfő 15:45 | Hévíz
Kéthetente rendeznek tematikus napokat a fürdőváros népszerű árusítóhelyén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.