+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Útkeresők, útvesztők
2018. február 22. csütörtök 14:41 - Keszthely
Útkeresők, útvesztők
A középiskolásokra leselkedő veszélyekre hívta fel a figyelmet a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Az Útkeresők, útvesztők című vetélkedőn a város középiskoláinak kilencedikes és tízedikes diákjai vettek részt, akik két napon keresztül hallgathattak előadásokat különböző témákban.

A közlekedést érintő szabályokról és a balesetmegelőzésről is hallhattak a középiskolás diákok a Balaton Színházban. Az Útkeresők, Útvesztők című vetélkedőn olyan témákról esett szó, mint a terhességmegelőzés, az életpályamodell vagy a drogprevenció. A középiskolások nagyon hasznosnak találták a programot, hiszen sok új információval gazdagodhattak.

„A drogokról hallottunk, az alkoholokról, és ez azért fontos igazából, mert az életben hasznos lehet, hogy a gyerekek ne nagyon fogyasszanak ilyet, mert ez káros a szervezetre. Pályaválasztással kapcsolatos előadást is hallottunk, hogy milyen pályákat lehetne választani. Ez azért jó, mert az életre, a következő életre is jó.” - mondta Héder Dorottya, a ZSzc Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának egyik tanulója.

A programot a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezi meg azzal a céllal, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a droghasználat és az alkoholfogyasztás veszélyeire. Emellett szó esik az ittas vezetésről, a biztonságos szexuális életről és a gyermekek, fiatalok jogairól is. A diákok minden állomáson 15 perces előadásokat hallgathattak a témákban.      

„Kétévente kerül megrendezésre középiskolások számára. A rájuk leselkedő veszélyekkel próbáljuk szembesíteni őket és tanácsokat adni.” - tájékoztatott az egyik szervező, Dömötör Roland.

Az előadások után a diákok minden állomáson kitölthettek egy feladatlapot, számot adva ezzel mindarról, amit előtte hallottak. A vetélkedőn a város minden középiskolájából részt vettek a kilencedikes és tízedikes diákok több turnusban.      

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár