+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bursa - a legjobb befektetés a tanulás
2020. október 9. péntek 15:27 - Keszthely
Bursa - a legjobb befektetés a tanulás
Akár havi 10 ezer forintot is kaphat, az a hallgató, aki elnyeri a Bursa Hungarica Önkormányzati Felsőoktatási Ösztöndíjat. Keszthelyen az önkormányzat kettőmillió forintot biztosít a következő tanévre. Az elmúlt évben minden érvényes pályázatot benyújtót támogatásban részesítettek. Az aktuális pályázati fordulóra november 5-ig nyújthatják be igényeiket a diákok és hallgatók.

A Bursa Hungarica Önkormányzati Felsőoktatási Ösztöndíj rendszeres, havi támogatást nyújt a hátrányos szociális helyzetű hallgatóknak. Keszthely is rendszeresen részt vesz a programban. 2020-ban 46 hallgatónak ítélték meg, illetve tartottak fenn támogatást.

Peszeszér Tina jellemzően az utazási költségit egészíti ki a neki megítélt 8 ezer forintos támogatással. A keszthelyi egyetemista az ELTE kínai alapszaka után, most sinológiát hallgat, mesterképzésben.  Azt mondja, egyedüli eltartottként kevés pályázati lehetőség van, ezért igényli már harmadik éve a Bursát.  

„Szerintem a jelentős kiadások mellett ez a pénz is nagyon sokat számít egy családnak, mindenképpen nagy segítség. Mint mondtam, a Bursának a legnagyobb előnye az, hogy szabadon felhasználható, mindenki arra fordítja, amire szeretné, akár étkezésre, kollégiumi díjra, rezsiköltségekre, utazásra, éppen amire szükség van” - nyilatkozott televíziónknak a mesterszakos hallagtó. 

Az önkormányzati támogatás jellemzően 4-5 ezer forintos összeg, ezt az állam megduplázza, így akár havi 10 ezer forintot is kaphat egy hallgató, 10 hónapon keresztül. Az elmúlt évben minden érvényes pályázatot benyújtót támogatásban részesítettek Keszthelyen. Csótár András, a bíráló Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke elmondta, a Keszthelyen állandó lakcímmel rendelkezőket kettőmillió forintos keretösszeggel támogatja az önkormányzat.

„Úgy ítéljük meg, hogy a legjobb befektetés a tanulás. Azt gondoljuk, hogy azok a szociálisan rászoruló, de egyébként szorgalmukban, képességükben méltó fiatalok, akik a jövő utánpótlását fogják képezni – reményeink szerint itt Keszthelyen is – megérdemlik azt a támogatást, amit a város részükre biztosítani tud” - fogalmazott az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke. 

A már felvételt nyert hallgatók az „A” míg az érettségi előtt állók a „B” típusú pályázaton indulhatnak. Az un. EPER rendszerben történő regisztráció után, a személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a Keszthelyi Polgármesteri Hivatalánál kell benyújtaniuk a pályázóknak.A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje: november 5. Az Emberi Erőforrások Bizottsága december 4-ig bírálja el a kérelmeket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus