+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Természet Háza is kínál programot az Erdők Hetén
2020. szeptember 30. szerda 14:40 - Gyenesdiás
A Természet Háza is kínál programot az Erdők Hetén
Ezen a héten zajlik az országos Erdők Hete programsorozat. Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatásainak bemutatása. Az Erdők Hetéhez minden évben csatlakozik a Természet Háza Látogatóközpont is, ebben az évben több mint 100 gyermeket várnak a tematikus eseményekre.

A balatongyöröki óvodások is ellátogattak a Természet Házába, ahol különböző feladatokkal készültek a kicsik számára. A foglalkoztató teremben az ovisok első feladata volt, hogy az erdőre asszociálva kellett elmondaniuk első gondolataikat. Többüknek a különféle állatok és növények jutottak először eszükbe.

„Vannak az erdőben szarvasok, rókák meg fák. És van bokor is az erdőbe, meg nyulak.” - sorolta fel Orbán-Szabó Kata

A balatongyöröki óvodások lehetőségeikhez mérten többször látogatnak el a Természet Háza Látogatóközpontba. Az Erdők Hete programsorozatra is meghívást kaptak, amit szívesen fogadtak el. Az oktatási intézmény zöldóvodaként működik, így kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy minél szélesebb körben ismertessék a gyermekekkel a természet kincseit. Így ez a program is tökéletesen beleillett a tantervbe, ahol olyan állatokkal és növényekkel ismerkedhettek meg a kicsik, melyekkel az óvoda falai között nincs lehetőségük.

„Nagyon élvezik, pontosan fel is vannak egy kicsit pörögve, mert annyi inger éri őket jó értelemben, pozitív ingerek, hogy csak a boldogságot látom rajtuk, hogy tetszik nekik ez az egész.” - emelte ki Szőke Ildikó tagóvoda-vezető.

A kiállítótérben is várták a kicsiket az érdekes feladatok. A memóriajáték is nagyon elnyerte az ovisok tetszését, örömmel forgatták fel a különböző lapokat. Emellett óriás kockákból kiraktak egy képet is. Mivel zömével óvodások érkeztek a Természet Házába, így nem a klímaváltozásra, hanem az erdő fogalmára helyezték a hangsúlyt a feladatok összeállításánál.

„1997-ben rendezték meg az első ilyen rendezvényt, aminek az volt a célja, hogy tudatosítsák az emberekben, a természetjárókban, hogy az erdész, az az erdőkért van. Az erdő gondozójaként tartjuk számon és évről évre egy-egy üzenetet kapott ez a rendezvénysorozat. Idén a klímaváltozásra esett a választás. Nagyon fontos, hogy az emberek megértsék, hogy az erdőnek, mint ökoszisztémának a jelentőségét, illetve a természetkedvelők is új információkat kapnak ez által az egy hét által.” - osztotta meg Sali Éva a Természet Háza Látogatóközpont ökoturisztikai vezetője.

A Természet Háza Látogatóközpont tapasztalata szerint rendkívül népszerű ez a rendezvénysorozat az óvodások és a kisiskolások körében. Bár idén a koronavírus-járvány miatt csökkent a jelentkezők száma, így is 120 gyermek tud ellátogatni az egy hét alatt a játékos ismeretterjesztő programra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Keszthelyen élő 90. éves Egyed Ernő bácsit a város alpolgármestere köszöntötte.
 
A Művelődési Ház udvarán családok és baráti társaságok egyaránt faragták a tököket.
 
A Festetics-örökség projekt keretén belül mintegy 50 millió forintból valósult meg az attrakció.
 
November 1-ig minden nap várják az érdeklődőket a Városi Piac parkolójában.
 
Szentmisével és emléktábla avatással tisztelegtek a lengyel áldozatok előtt.
 
A Nyitott Pincék Napján hat borász várta az érdeklődőket Balatongyörökön.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár