+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Őszköszöntőt tartottak a Külső Zsidi úti Közösségi Házban
2020. szeptember 15. kedd 13:03 - Keszthely
Őszköszöntőt tartottak a Külső Zsidi úti Közösségi Házban
Őszköszöntő családi napot szerveztek a Külső Zsidi úti Közösségi Házban. Minden korosztály számára készültek programmal az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai. A társadalmi hátrányok leküzdését szolgáló projekt keretén belül több képzésnek is részesei lehetnek a városrész tagjai. A két legutóbbiról most hétvégén vehették át tanúsítványaikat a résztvevők

Gyermekzsivajtól volt hangos a Külső Zsidi úti Közösségi Ház udvara. A bohócműsor minden alkalommal nagyon népszerű a körükben, ez ezúttal sem volt másképp. Mutyi bohóc több varázs műsorszámmal kápráztatta el a közönséget a gyermekek segítségével. Ezzel párhuzamosan arc- és testfestésre is várták a kicsiket az udvaron. A Közösségi Ház két éve üzemel, ahol rengeteg közös programot tudnak szervezni a városrész lakóinak. Többek között a közös főzésre is van lehetőség.

„Nagyon jól érezzük itt magunkat, mert nagyon sokan össze tudunk itt jönni, szórakozunk, eszünk-iszunk, jól érezzük magunkat. Egy kicsit megismerkedünk, a társaság is jó meg minden. Adnak nekünk kaját, meg itt ki tudjuk adni magunkból egy kicsit a feszültségeket. Jó itt lenni. Közösségbe vagyunk, addig sem, kicsit a mindennapi dolgokat kicsit elfelejtjük.” - osztotta  meg László Margit.

A Közösségi Ház egy pályázat keretén belül valósult meg. Ennek célja a társadalmi felzárkóztatás, a hátrányos helyzetűek segítése. Ezen belül különböző képzéseken is részt vehetnek a közösség tagjai.

Legutóbb két 30 órás képzésen vehettek részt a tagok. Az egyik a személyi higiéniáról és a kulturált környezetről szólt, míg a másik az ápoltságról, a megjelenésről. A képzésekről tanúsítványt is kaptak.

„Nagyon jó volt, mert megtanultuk a kozmetikát, hogyan sminkeljünk, hogyan ápoljuk az arcunkat utána meg a klímát. Ennyi. De amúgy jó volt.” - mondta el Orsós Natasa.

A képzések tovább folytatódnak. Ezen a héten a házi kert művelést, majd a motoros láncfűrész használatát sajátíthatják el, a közeljövőben pedig egy gombaszakértő is ellátogat a közösséghez.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár