+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Iskolarendőrök a balesetmegelőzésért
2020. szeptember 2. szerda 17:24 - Keszthely
Iskolarendőrök a balesetmegelőzésért
Az idei évben is rendőrök segítik a közlekedést az iskolák környékén. Az egyenruhásokkal szeptember 1-je és 30-a között, a reggeli órákban lehet találkozni. A rendőrök elsősorban a gyalogátkelőhelyeknél teljesítenek szolgálatot annak érdekében, hogy a tanulók biztonságosan átkelhessenek az úttesten.

A Kossuth Lajos és a Sörház utca kereszteződésénél két rendőr figyeli az autósokat és a gyalogosokat. Az egyenruhások nem vesznek részt a forgalom irányításában, így mindenki sokkal gördülékenyebben tud haladni, a szabálytalankodókat azonban figyelmeztetik. A hivatásos szervek azt mondják, a tanév kezdetével jelentősen megnő az autósok és a gyalogosok száma a reggeli órákban, ennek ellenére sokan nem közlekednek körültekintően.

„A telefont nézzük, illetve a telefonnal, az okostelefonon videókat nézünk, és nem figyelünk arra, hogy hogy közlekedünk, hogy hogy megyünk át a gyalogátkelőhelyen. Észre sem veszik, hogy gyalogátkelőhely van, vége van a járdának. Erre is kiemelten oda kellene figyelni az autósoknak, hogy nem csak azt nézni, hogy gyalogátkelőhely, meg, hogy sietünk. Az autósoktól azt kérjük, hogy időben induljanak el, kicsit korábban, mert megnövekszik ilyenkor a menetidő is.” - tájékoztatott Dongó Norbert, a Keszthelyi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a délutáni órákban is nagyon sok diák közlekedik az utcán, így ekkor is fokozott odafigyelést kér a forgalomban résztvevőktől. Az iskolarendőrök nem csak Keszthelyen, hanem az ország és Zala megye több településén is szolgálatot teljesítenek szeptember végéig.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár