+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vasárnap elrajtol a Festetics Vágta
2020. augusztus 14. péntek 15:39 - Gyenesdiás
Vasárnap elrajtol a Festetics Vágta
Gyenesdiás színeiben ül nyeregbe a Festetics Vágtán Varga Zoltán. A Nemzeti Vágta előfutamának főszervezője évek óta szeretné összemérni a tudását a versenyzőkkel. A lovas Táltos hátán méreti meg magát vasárnap a Faludi síkon. A futamok mellett számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket Gyenesdiáson.

A Festetics Vágta pályáján is gyakorolt Varga Zoltán. A rendezvény főszervezője idén nyeregbe száll, hogy összemérje tudását az indulókkal. A lovas nem először méreti meg magát, az elmúlt években már volt alkalma a Hősök terén, a Nemzeti Vágtán is részt venni. Azt mondja, régi vágya volt, hogy nyeregbe szállhasson ezen az eseményen, ezt azonban a számos szervezői feladat miatt nem tudta megtenni.    

„Az utóbbi években úgy éreztem, hogy most már ez helyreállt, tehát rendjén van, mindenki tudja a feladatát. Mindig is kacérkodtam vele, hogy induljak, és most már így mertem vállalni, vettem magamra a bátorságot, hogy elinduljak én is mint versenyző.” - mondta az induló.

A Festetics Vágtát vasárnap szervezik meg a Faludi síkon. Az idei évben a járvány miatt ez a Nemzeti Vágta első előfutama, így rekordszámú versenyzőt, akár 14 lovast is várnak. A kishuszár futamokban 16-an állnak rajthoz, ez a maximális versenyzőszám. Varga Zoltán Gyenesdiás színeiben áll majd pályára, a versenyző Táltos hátán lovagol. A patás kifejezetten temperamentumos ló, a pálya látványától azonnal izgalomba jön.        

„Ő egy igazi vágta félvér. Most a hosszú idő alatt – ugye most már 13. alkalommal kerül a Nemzeti Vágta megrendezésre. Ez egy speciális verseny és speciális lovakat is igényel. Eleinte nagyon heterogén volt az állomány, tehát több típusú lóval is elindultak, több fajtájú, több típusú lóval. Az elején még angol telivérekkel is lehetett indulni, ez nagy előnyt jelentett, ugyanis ezek a lovak, annak idején, amikor a telivéreket elkezdték tenyészteni Angliában, pont a gyorsaságra mentek rá a tenyésztés során.” - tette hozzá varga Zoltán.

Táltos nem tisztavérű telivér, ezekkel ugyanis már nem lehet a Vágtán indulni. Ezek a lovak azonban versenyzésre vannak kitenyésztve, így a pálya közelében teljesen másképp viselkednek. A Festetics Vágtára az idén rekordszámú érdeklődőt is várnak, akiknek a futamok mellett számos kísérőprogramot is kínálnak.     

Regman Karola - Keszthelyi TV  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Elkezdődött Fenékpuszta első üteme. Tervszerűen halad az építkezés.
 
A Ranolder iskola negyedikesei vetélkedtek egymással a gyermekkönyvtárban.
 
Leggyakrabban az engedély nélküli pecásokat büntették a halőrök.
 
A rendezvényen kiemelt szerepet szántak a szórakoztatásnak és a helyi értékek megbecsülésének.
 
Mintegy 10.000 látogatója volt ezen a nyáron a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertnek.
 
Játékokkal, gyümölcs- és zöldség, valamint állatbemutatóval készültek a Majormúzeum udvarán a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár