+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rekordszámú résztvevőt várnak a Festetics Vágtára
2020. július 22. szerda 16:15 - Gyenesdiás
Rekordszámú résztvevőt várnak a Festetics Vágtára
Rekordszámú lovas vesz részt idén a Festetics Vágtán. A járvány miatt több előfutam is elmaradt, így Gyenesdiás ad helyet először a Nemzeti Vágta kvalifikációs eseményének. A hétvégét felölelő program első napján a Helikon Kastélymúzeumba várják az érdeklődőket, augusztus 16-án pedig a Faludi-síkon rendezik meg a futamot és annak kísérő rendezvényeit.

Az elmúlt tíz évben számos lovas megfordult a Festetics Vágtán. A Nemzeti Vágta előfutamán ugyan a versenyzőké volt a főszerep, de több kísérőprogramot is kínáltak a látogatóknak. A Faludi-síkon évről-évre megrendezett program egyre népszerűbb, idén azonban rekordszámú lovast és nézőt várnak. Ennek oka, hogy a járványhelyzet miatt számos előfutam elmaradt, így a gyenesdiási versengés lesz az idei első kvalifikációs lehetőség. 

„Több mint egy hónap van vissza a versenynapig, augusztus 16-ig, már majdnem, hogy betelt a létszám. Úgyhogy nagy az érdeklődés, el kell mondani, és akik kilátogatnak, a színvonalra sem lehet majd panaszkodni. Eddig már a pesti, tavalyi Nemzeti Vágta döntőjének a kér versenyzője is jelentkezett, úgyhogy komoly, izgalmas futamokra kerítünk majd sort itt.” - tájékoztatott Varga Zoltán, az esemény főszervezője.

A Festetics Vágta, amellett, hogy a Nemzeti Vágta előfutama, tisztelegni kíván a Festeticsek nagy múltú lovas hagyományai előtt. Éppen ezért az előfutamok mellett kishuszár futam, díjlovas bemutató valamint huszárok és hagyományőrzők bemutatója is várja a közönséget. Emellett idén is megszervezik a nagy népszerűségnek örvendő kocsitoló versenyt. Gyenesdiás önkormányzata és a Helikon Kastélymúzeum kiváló kapcsolatot ápolnak egymással, ennek köszönhetően jöhet létre egy színvonalas esemény, amely a település számára is nagyon fontos.

„A lovassportok megerősödtek láthatóan a 10 évben. Nagyon fontos, hogy Zala megye előfutama itt, Gyenesdiáson bonyolódott le évről-évre minőségi színvonalon. Ehhez az önkormányzat nagyon sokat hozzátett, természetesen pályázatok is segítették a dolgainkat. Az idei esztendőben is pályázat, LEADER pályázat segíti mindazt, hogy itt egy nívós rendezvénnyel nyisson maga a Nemzeti Vágta előfutama Gyenesdiáson.” - emelte ki Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

A Festetics Vágta előfutamát idén augusztus 16-án rendezik meg a Faludi-síkon. Az eseményre eddig 14 lovas jelentkezett, közülük kerül ki az, aki megméretteti magát a Nemzeti Vágtán. A programnak nem csak a Faludi-síkon, hanem a Helikon Kastélymúzeumban is lesznek kísérő rendezvényei.       

Regman Karola - Keszthelyi TV     

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó