+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jó borokból és jó hangulatból sincs hiány a Györöki Borkorzón
2020. július 17. péntek 16:43 - Balatongyörök
Jó borokból és jó hangulatból sincs hiány a Györöki Borkorzón
Megkezdődött a Györöki Borkorzó. A vasárnapig tartó bormurin nem csak a borkínálat, hanem a műsor is változatos. A rendezvények iránt már korábban nagy érdeklődést tapasztaltak a turisztikai szakemberek. A településvezetés becslése szerint 70-80 százaléka van itt a vendégeknek az elmúlt évekhez képest.

Finom borok és kellemes hangulat várta a Györöki Borkorzó látogatóit. A már jól ismert helyi és környékbeli pincészetek minőségi és széles választékot kínáltak. A száraz fehérborok és frissítő rozék mellett a könnyebb vörösborok is kelendőek voltak a vendégek körében. 

„Évről-évre bővülnek a paletták gyakorlatilag, nagyon sok fiatal borász van, új termékekkel jönnek elő. Most az, hogy balatoni bor…ugye meg vannak a magyarországi tájjellegek. Én azt gondolom, hogy ennek megvan a maga sajátossága, amit én szeretek és úgy gondolom - ahogy körülnézek – elég sokan szeretnek” - vélekedett Papp László. 

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar szólamai indították a rendezvényt. A júliusi bormurin nem csak a borok, de a családi és zenei programok is változatosak. Minden nap játszóház és gyerekműsor is várja a családokat, de nem maradhatnak el a koncertek sem. 

Villányi Éva szervező: „A jazz irányába is nyitunk a Budapest Gipsy Swinggel például, vagy a Sunny Barbara Trióval, vagy elmegyünk kicsit a rockabilly irányába. Az Andorai Péter zenekarával pedig Elvis korszakát idézzük meg. Azt gondolom, hogy színes és változatos programot láthatnak majd az ide látogatók.”

Sok előkészület után kezdhették mag a balatongyöröki programok szervezését. A járványügyi helyzet miatt sokáig bizonytalan volt, hogy milyen formában lehet rendezvényeket tartani. A tavalyi évről megmaradt pályázati források segítették a borkorzó megszervezését. A településvezetés azt tapasztalta, hogy nagy az érdeklődés a rendezvények iránt, a vendégek pedig jelen vannak már a Balatonnál. 

Biró Róbert polgármester: „Én úgy gondolom, hogy 70-80 százaléka van itt a vendégeknek az elmúlt évekhez képest. Ez egy biztos bevételt jelenthet a település és a vendéglátók számára. Bízzuk, hogy más akadályozó tényező nem fog már idén nyáron bekövetkezni, ami miatt mondjuk a szezonunkat rövidítenünk kéne, vagy meg kéne módosítanunk.” 

A Györöki Borkorzóra vasárnap estig várják a vendégeket a móló melletti sétányon.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó