+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jó borokból és jó hangulatból sincs hiány a Györöki Borkorzón
2020. július 17. péntek 16:43 - Balatongyörök
Jó borokból és jó hangulatból sincs hiány a Györöki Borkorzón
Megkezdődött a Györöki Borkorzó. A vasárnapig tartó bormurin nem csak a borkínálat, hanem a műsor is változatos. A rendezvények iránt már korábban nagy érdeklődést tapasztaltak a turisztikai szakemberek. A településvezetés becslése szerint 70-80 százaléka van itt a vendégeknek az elmúlt évekhez képest.

Finom borok és kellemes hangulat várta a Györöki Borkorzó látogatóit. A már jól ismert helyi és környékbeli pincészetek minőségi és széles választékot kínáltak. A száraz fehérborok és frissítő rozék mellett a könnyebb vörösborok is kelendőek voltak a vendégek körében. 

„Évről-évre bővülnek a paletták gyakorlatilag, nagyon sok fiatal borász van, új termékekkel jönnek elő. Most az, hogy balatoni bor…ugye meg vannak a magyarországi tájjellegek. Én azt gondolom, hogy ennek megvan a maga sajátossága, amit én szeretek és úgy gondolom - ahogy körülnézek – elég sokan szeretnek” - vélekedett Papp László. 

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar szólamai indították a rendezvényt. A júliusi bormurin nem csak a borok, de a családi és zenei programok is változatosak. Minden nap játszóház és gyerekműsor is várja a családokat, de nem maradhatnak el a koncertek sem. 

Villányi Éva szervező: „A jazz irányába is nyitunk a Budapest Gipsy Swinggel például, vagy a Sunny Barbara Trióval, vagy elmegyünk kicsit a rockabilly irányába. Az Andorai Péter zenekarával pedig Elvis korszakát idézzük meg. Azt gondolom, hogy színes és változatos programot láthatnak majd az ide látogatók.”

Sok előkészület után kezdhették mag a balatongyöröki programok szervezését. A járványügyi helyzet miatt sokáig bizonytalan volt, hogy milyen formában lehet rendezvényeket tartani. A tavalyi évről megmaradt pályázati források segítették a borkorzó megszervezését. A településvezetés azt tapasztalta, hogy nagy az érdeklődés a rendezvények iránt, a vendégek pedig jelen vannak már a Balatonnál. 

Biró Róbert polgármester: „Én úgy gondolom, hogy 70-80 százaléka van itt a vendégeknek az elmúlt évekhez képest. Ez egy biztos bevételt jelenthet a település és a vendéglátók számára. Bízzuk, hogy más akadályozó tényező nem fog már idén nyáron bekövetkezni, ami miatt mondjuk a szezonunkat rövidítenünk kéne, vagy meg kéne módosítanunk.” 

A Györöki Borkorzóra vasárnap estig várják a vendégeket a móló melletti sétányon.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az építőipari vállalkozásokat segítik a digitális világban.
 
Jótékonysági koncertet szervez a Salve Regina kórus a Georgikon utcai tűzkárosultak javára.
 
Kulturális programokkal és a májusfa kivétellel avatták fel az új várvölgyi kemencét.
 
Három új tagot is avatott szombaton a borrend a Festetics-kastélyban.
 
Megújult a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 - Turizmus 2.0 program.
 
COVID-ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat látnak vendégül a turisztikai egyesület tagjai.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár