+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a Kék Hullám Zászlókat
2020. július 16. csütörtök 16:55 - Keszthely
Átadták a Kék Hullám Zászlókat
A Városi öt, a Libás négy, míg a Helikon strand háromcsillagos Kék Hullám Zászlót kapott. A Libás elnyerte a Zala Megyei Önkormányzat különdíját is. A Balatoni Szövetség strandminősítő programjának eredményét tegnap jelentették be Zamárdiban. A zalai partszakasz fürdőhelyei ismét jól szerepeltek. Idén összesen 35 strandot minősítettek.

A Kék Hullám Zászló versenyt 2004 óta hirdeti meg a tó menti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség. A víz, a meder, a part, az illemhelyek és szolgáltatások minőségét vették szempontul a bírák. A koronavírus miatt idén a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakemberei is részt vettek a bírálatban. A strandokat üzemeltető önkormányzatok fontos partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség – hangsúlyozta Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.

„Megkapjuk azokat a fejlesztési lehetőségeket – nyilván pályázni szükséges ezekre – amikkel a strandjainkat olyan állapotba tudjuk hozni, amiket ebben az esztendőben már a bírálók is tapasztaltak” - hangzott el a BSz elnökétől. 

Az eseményen Dósa Zsolt bizottsági elnök vehette át a keszthelyi minősítéseket. A Helikon strand háromcsillagos, a Városi öt, míg a Libás négycsillagos zászlót kapott, de elnyerte a Zala Megyei Önkormányzat különdíját is.A városvezetés számára fontos a Kék Hullám Zászló, mert nívót ad az adott strandnak. Az elmúlt évben a Libás strand kapott kiemelt szerepet, de az idei szezon végeztével mindhárom strandon jelentős beruházások kezdődőnek meg.

Nagy Bálint polgármester: „Ezeknek a felújításoknak az elsődleges célja az attrakcióbővítés. Azt gondolom, hogy akár a keszthelyi emberek, akár az ide érkező emberek számára, ha egy standhelyszínt választanak – akár a keszthelyi három strand közül is – az egyik legfontosabb a minőség és hogy milyen szolgáltatásokat tud nyújtani a strand. Itt pedig azt gondolom, hogy a minőségi és korszerű attrakció az ami döntő tényező lehet.”    

A legjobbaknak járó, ötcsillagos Kék Hullám Zászlót 17 strandüzemeltető tűzheti ki. A zalai partszakasz strandjai idén is kiemelkednek a mezőnyből. A legtöbb pontot a Diási Játék Strand kapta, szintén ez a fürdőhely a járványügyi védekezésben legfelkészültebb strand.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV    

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó