Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jól szerepeltek a zalai strandok
2024. júl. 18. csütörtök | Vonyarcvashegy
Jól szerepeltek a zalai strandok
A Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyen elért eredményeikről számoltak be a Zala vármegyei Balaton-part településeinek polgármesterei. A 21. megmérettetésen Gyenesdiás kettő, míg Vonyarcvashegy egy különdíjat zsebelt be, de mind a négy település strandjai kiválóan szerepeltek.

Nagy népszerűségnek örvendenek a zalai Balaton-part strandjai. A fürdőhelyeken évek óta folyamatosak a fejlesztések, a települések vezetői kiemelt figyelmet fordítanak a vendégek igényeire. A keszthelyi városi strand öt csillagos minősítést kapott.  Itt régi vágy volt a strand területének és környékének átépítése, ennek a terveit nemrég mutatta be az önkormányzat.

„Itt, a Keszthelyi-öbölben nehezebb egy jó minőséget csinálni, hiszen ismeretes, hogy általában ez a legérzékenyebb vízminőség szempontjából is. Mégis ezt tulajdonképpen fenn tudtuk tartani, tehát az öt csillaggal a vonzerő megvan. Tervezzük a jövőt természetesen. Éppen most az építési engedélyt is megkaptuk már annak a tervnek, amely a focipálya mellettit területet, illetve részben a focipálya területét felhasználva egy sokkal szebb és korszerűbb megvalósítást tesz lehetővé.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A négy település polgármestere rendszeresen egyeztet egymással, és az is hagyomány már, hogy közösen számolnak be a Balatoni Szövetség versenyén elért eredményekről. Mindannyian egyetértenek abban, hogy a fejlődés kulcsa az együttműködés, a jó és rossz tapasztalatok megosztása. A Diási Játékstrand az idén a Balaton legjobb strandja lett, de a Lidó Strand is bezsebelte az öt csillagos minősítést, és egy különdíjat is.

„Bizony ez köszönhető annak az együttműködésnek, ami itt a zalai Balaton-parti települések között van, köszönhető annak az együttműködésnek, amit a civil szervezetekkel, a turisztikai egyesületekkel alakítottunk ki. Elfogadjuk az ő iránymutatásukat minden turisztikai fejlesztés vonatkozásában. Köszönhető a Kisfaludy pályázatoknak, hogy minőségben tudtuk fejleszteni a strand, illetve a vízbejutás feltételeitől egészen a strandparkolóig a strandjainkat.” - tájékoztatott Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

A Balaton-parti településeknél kiemelten fontos az is, hogy ne csak a nyári szezonban gondolkozzanak. Sokan olyan fejlesztéseket is megvalósítottak a strandokon, amelyeket egész évben igénybe tudnak venni a látogatók. Vonyarcvashegy most vezető szerepet tölt be a strandok digitális elérésében, hiszen ezért érdemelték ki a Balaton Okos Strandja elismerést.

„Egész éves fejlesztéseink vannak, tehát négy évszakosra tervezünk a fejlesztéseinkkel. Tehát nem csak nyári élményhelyként tekintünk a strandunkra, hanem több generációs, rekreációs központként sok élményelemmel működjön a strandunk. Okospadok is működnek egész évben akár egy nagyon jó minőségű WI-FI internet elérhetőség van egész évben.” - tette hozzá Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

Az eseményen elhangzott, az elmúlt években hatszor kapták meg zalai strandok a Balaton Legjobb Strandja kitüntetést. Fontos azonban az elért minőség fenntartása és a folyamatos fejlesztés. Általában elmondható, hogy a strandok teltházzal üzemelnek, ezért ahol tudnak, bővítenek.

„Nem nagyon tudunk semmilyen irányba fejlődni, úgyhogy a  meglévő területeinket kell úgy hasznosítani, hogy minél több embert be tudjunk engedni. Ezt a balatongyöröki strandon úgy értük el, hogy azokat az épületeket, régi kabinokat, régi gazdasági épületet, aminek már igazából nem volt meg a megfelelő funkciója vagy nem volt rendesen kihasználva, ezeket az elmúlt időszakokban elbontottuk, és újabb zöldfelületeket hoztunk létre.” - mondta el Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere.

A települések vezetői nem csak pályázati forrásból, hanem önerőből is fejlesztenek és karbantartanak a lehető legjobb minőség elérése és fenntartása érdekében.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Vonyarcvashegy
21. alkalommal adták át a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket, ezúttal Vonyarcvashegyen.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
A Balatoni Szövetség és partnereinek munkatársai a Kék Hullám Zászló minősítő rendszer keretében járják a fürdőhelyeket.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Júliusban lesz az eredményhirdetés.
| 2023. júl. 12. szerda 18:08 | Keszthely
Az akciót 20. alkalommal hirdette meg a Balatoni Szövetség.
| 2023. máj. 17. szerda 17:07 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Diagnózis
18:35
Göcsej Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:11
Természetvédelem határok nélkül
20:33
Savaria Filmfesztivál
21:00
Diagnózis
21:35
Göcsej Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.