+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hétköznapi hősök a maszkok mögött
2020. július 16. csütörtök 10:16 - Keszthely
Hétköznapi hősök a maszkok mögött
Nagymértékű összefogás jellemezte a keszthelyi civileket a koronavírus-járvány alatt. Többek között erről is szót ejtettek szerdán a „Hétköznapi hősök a maszkok mögött” elnevezésű konferencián. A keszthelyi Önkéntes Központ által szervezett rendezvényen a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek és az önkéntes lakosok is képviseltették magukat, ahol a pandémia alatt kialakult munkásságukról számoltak be.

A koronavírus-járvány ideje alatt nagyon sokan önként kezdtek el mosható textil szájmaszkokat készíteni. Az egészségügyi intézményeknek többen ajánlottak fel ásványvizet, péksüteményeket, gyümölcsöt és ebédet is, de akadt példa arra is, hogy kürtőskalácsot adományoztak a kórház dolgozóinak. Az adományok eljuttatásában több civil szervezet és a lakosság is részt vett.

Az összefogásról a keszthelyi Önkéntes Központ szervezésében a „Hétköznapi hősök a maszkok mögött” című konferencián számoltak be. A központ munkatársai az elmúlt két évben számtalan intézménnyel dolgoztak együtt.

„Jó érzéssel tölti el az embereket, hogyha valakin segíthet maga a támogató. A rászoruló pedig úgy érzi, hogy nincs egyedül a problémájával és valaki melléáll és valaki érzelmileg támogatja őt.” - osztotta meg Bányai Adrienn, az Önkéntes Központ munkatársa.

„Szintén. Nagyon jó az az önkéntes központban, hogy igazából az igényeket tudjuk egyesíteni magával a felajánlásokkal úgymond.” - tette hozzá Nagy-Balázs Ágnes az Önkéntes Központ munkatársa.

A pandémia alatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának munkatársai üzemeltették az élelmiszerbankot. Átlagosan napi 75 csomagot állítottak össze a rászorulóknak, de más területeken is segítséget nyújtottak.

„Tulajdonképpen a csekkbefizetésben vettünk részt, azonkívül mindenki, aki fölhívott és aki bármit kért, bármit szeretett volna megoldani, azt mi mindent megtettünk. Tehát mi kaptunk egyébként a Málta Központból maszkokat, természetesen ezekből is tudtunk néhányat továbbadni. Illetve a szállításban segítettünk, hiszen a támogató szolgálatunk az továbbra is működött.” - mondta el Dr. Máté Szilvia a Gondviselés Háza intézményvezetője.

Az önkéntesek munkáját a konferencián is megköszönte Nagy Bálint polgármester. Mint fogalmazott, az erős közösségek mindig az önkéntességen alapulnak.

„Én nagyon büszke vagyok arra, amit a keszthelyi emberek véghez vittek, mert azt gondolom, hogy egy kisváros vagyunk, alapvetően költségvetési szempontból sem vagyunk messziről sem egy jómódú város egyelőre még, de azt gondolom, hogy amit a keszthelyi emberek tettek, az annyira példaértékű és annyira fontos, hogy ezt megbecsüljük, és köszönetet mondjuk.”

A polgármester hozzátette, az Önkéntes konferencia arra volt jó alkalom, hogy a járvány alatt megélt tapasztalatokról beszéljenek a megjelentek. Az esetleges második hullám esetén így mindenki felkészültebben tud tevékenykedni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó