+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rossz időben is kínál programot Keszthely
2020. július 13. hétfő 15:24 - Keszthely
Rossz időben is kínál programot Keszthely
Vasárnap a múzeumoké és a keszthelyi belvárosé volt a főszerep. A szombaton délután megérkező hidegfront sokakat elriasztott a strandolástól, így célba vették a Helikon Kastélymúzeum kiállításait. A sétálóutcán is találtak maguknak programot az érdeklődők, sokan sétáltak, fagyiztak a szeles, de napsütéses időben.

Sokan keresték fel a Helikon Kastélymúzeum kiállításait vasárnap. A szombat délután megérkező hidegfront hatására a hétvége hátralévő részében már csak a bátrabbak vállalkoztak a strandolásra. A Festetics-kastély azonban várta a látogatókat, akik a megfelelő óvintézkedések betartása mellett látogathatták a beltéri kiállításokat. A vendégek többségének a rossz időre is van terve.

„Ha szép idő van, akkor sokat fogunk strandolni, ha kevésbé szép, akkor sokat kirándulunk majd. Ez az első ilyen kirándulós napunk, tegnap megmártóztunk a Balatonban, kicsit viharos volt, de meleg. Ma azért nem mertünk belemenni.” - mondta egy látogató, Juhos Éva.

A Helikon Kastélymúzeumba a járványhelyzet miatt limitált számú vendéget engednek be. Vasárnap délelőtt többször is létszámstoppot kellett hirdetni, a délutáni órákban azonban már kényelmesen meg lehetett nézni a tárlatokat. Népszerű volt a kastélypark is, a kicsit szeles, de napsütéses időben sokan sétáltak a kastély előtti részen, de szívesen ellátogattak a parki tóhoz is.     

„Budapestről jöttünk, ott tanulunk mindketten, egyébként az ország különböző pontjairól származunk. Négy napra jöttünk ide, voltunk strandolni, most egy kicsit rosszabb az idő, úgyhogy gondoltuk, hogy a kulturális értékeket is megtekintjük. Most itt a kastélyt, tegnap kicsit a városban sétáltunk, megnéztük a múzeumokat. Próbáljuk a rossz idő ellenére is hasznosan tölteni a nyaralást.” - tette hozzá egy másik nyaraló, Tüske Tamás.

Vasárnap délután a sétálóutca is megtelt élettel. Sokan ültek be étterembe egy kései ebédre, de a fagylaltárusok előtt is kígyóztak a sorok. Mások kirakatokat nézegettek, vagy csak sétálgattak Keszthely belvárosában. Több olyan vendéggel is lehetett találkozni, akik Hévízen pihennek, de szívesen átjönnek Keszthelyre szórakozni, vásárolni vagy kirándulni.

„Valamelyik nap már voltunk itt, pénteken, akkor kint voltunk a mólónál. Ott is fagyiztunk, kinéztünk a strandra, sétáltunk ott egy kicsit.” - mondta Szitovszky József.

„Keressük a finom fagylaltot, itt is fagyiztunk a múlt évben, most keressük, lehet, hogy az a fagyizó az, ami finom volt.” - tette hozzá a párja, Szalainé Zsóka.

Az előrejelzés szerint egyelőre nem tér vissza a strandidő, a következő napokban 30 fok alatt marad a maximális hőmérséklet. Keszthely és környéke azonban számos színes programot kínál a vendégeknek, legyen szó kulturális csemegéről vagy erdei túrázásról.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egyre növekszik Európa szerte és hazánkban is a koronavírus fertőzöttek száma. Tartsuk be a szabályokat!
 
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
 
Fafaragással és hímzéssel foglalkoztak a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány táborában.
 
Nyáron mutatja legszebb arcát a keszthelyi zsinagóga mellett elterülő, egyedülálló biblikus kert.
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó