+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A sajt, a bor és a bbq volt főszerepben
2020. június 30. kedd 15:40 - Rezi
A sajt, a bor és a bbq volt főszerepben
Nyárindító sajt, bor és barbeque workshopot tartottak a hétvégén a Bakos Családi Pincészetnél. Az érdeklődők helyi termékekkel, és ezek készítésével ismerkedhettek meg, melyeket meg is kóstolhattak. A program célja, hogy a zenét és a gasztronómiát ötvözze, ezzel kikapcsolódást nyújtson a látogatóknak.

A parenyica sajt készítésének folyamatával is megismerkedhettek a látogatók Reziben. A helyi sajtkészítő mester utasításainak megfelelően először nyújtották a vendégek az alapanyagot, majd ez a sós lébe került. Néhány perc múlva pedig akár natúr módon, vagy ízesítéssel tekerték fel saját sajtjukat. Krizák János számára is nagy élményt nyújtott a nem mindennapi tevékenység. Mint elmondta, szokatlan volt, de örömmel töltötte el az alkotás.

„A sajtkészítő mester tanított be minket, nagyon furcsa érzés volt. Még soha életemben nem csináltam sajtot. Ritkán is ettem előtte és azt mondom, hogy mindenki próbálja ki és mindenki kóstolja meg, mert nagyon jó.”

Németh Tamás séftől az ételek elkészülésének folyamatát ismerhették meg az érdeklődők. A vegyes tálon a húsok mellé parázsburgonya, fejessaláta, amerikai káposztasaláta és kovászos uborka is került. A séf tapasztalata szerint minden alkalommal népszerűek a workshopok, a látogatók kíváncsiak ugyanis a folyamatokra.

„Régen divat volt ugye elbújni a konyhába ugye szakácsokat elrejtegették. Így meg hogy most kicsit kilép az ember az színre, hogy látják, hogyan dolgozunk, hogyan szeletelünk, hogyan fűszerezünk, igazából most már azt mondhatni elég keresettek.”

A megfelelő hangulatról a Bakos család zenészei gondoskodtak. A pincészet üzemeletetőjének hitvallása ugyanis az, hogy a gasztronómiához elengedhetetlen a jó muzsika. A pincészet körülbelül 100 fő befogadására alkalmas. A jövőben több programot is terveznek ide. Ezekben közös lesz, hogy helyi termelők termékei jelennek meg.

„Nekem ez az ideám, hogy úgy mondjam, hogy a helyi termékeket megmutatni és ugye arra alapozni a gasztronómiai dolgokat, készítményeket. Meg egyáltalán, hogy Rezit reklámozni, bemutatni, megismertetni a szélesebb közönséggel. Meg megmutatni a helyi termelőket, akik itt élnek és dolgoznak és csodálatos produktumokat készítenek.” - mondta el Bakos Rezső tulajdonos.

A workshop délutánt követően az elkészült ételeket vacsora keretében kóstolhatták meg a megjelentek. A helyszínen lehetőség nyílt a pincészet különleges borait is megízlelni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
 
A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár