Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Jersey karácsony Nemesbükön
2022. dec. 5. hétfő | Nemesbük
Jersey karácsony Nemesbükön
Különleges sajtokkal, karácsonyi hangulattal és természetesen Jersey tehenekkel várja az érdeklődőket a Korosajt Műhely. Nemesbükön második alkalommal szerveznek Jersey karácsonyt, ezúttal minden adventi hétvégén kinyitják a porták ajtaját. Az eseményre újfajta sajttal is előrukkoltak.

Jó hangulatból nem volt hiány a hétvégén Nemesbükön. A gyerekek körében nagy sikert aratott Boróka és Bambusz, a két Jersey tehén. Az állatok a közelgő karácsony alkalmából ünnepi öltözékbe bújtak. A kicsik természetesen meg is simogathatták a nagyon szelíd és barátságos szarvasmarhákat.

„A tavalyi évben volt egy próbálkozásunk. Ez annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttünk, hogy idén kibővítjük, és minden hétvégén decemberben, az adventi hétvégén, szombat-vasárnap kicsit feldobjuk ezt a szürke hangulatot. Egy kicsit ezt a borús hangulatot, ami mostanában így jellemző a világunkra, hogy egy kicsit valami melegséget hozzunk. Azt gondolom, hogy egy kivilágított pulóverben egy tehén különleges dolog.” - mondta Korosa András, a Korosajt Műhely tulajdonosa.

Az eseményről természetesen nem hiányoztak a sajtok sem. A tehéntejből készült termékeket különböző ízesítésekben kínálták az érdeklődőknek. A közelgő karácsony alkalmából egy különlegességgel is készültek. A hermelin egy camembert jellegű sajt, amelyet két hétig érlelnek és fűszereznek. Az eseményre nem csak a környékről, hanem az ország másik feléből is érkeztek vendégek.         

„Én alapvetően Egerből érkeztem, úgyhogy az ország másik részéről. Most épp Hévízen vagyok néhány napot és Kehidakustányban is vannak ismerőseim. Gyakorlatilag a nemesbüki sajttal talán Kehidakustányban a kúriában találkoztam egy nyári rendezvényen. Mivel láttam, hogy van egy ilyen vásár karácsonykor, így a bevásárlóközpontokban lévő tömeget elkerülve azt gondoltam, hogy itt célszerűbb beszerezni az ajándékokat vagy a karácsonyi ízeket.” - tette hozzá egy résztvevő, Víg Tamás.

A Jersey karácsony a következő hétvégéken is várja a látogatókat. A sajtok mellett kézműves termékek közül is lehet válogatni, de természetesen nem hiányzik a kürtős kalács és a forralt bor sem a kínálatból.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 22. péntek 14:39 | Keszthely
Az ünnepek alatt jelentősen megnő a lakástüzek száma.
| 2023. dec. 21. csütörtök 13:04 | Keszthely
Énekkel, tánccal és szavalatokkal készültek az intézmény diákjai a hagyományos ünepségre.
| 2023. dec. 19. kedd 16:43 | Keszthely
A Mikulás is meglátogatta a tagságot, akik tagtársaik műsorát is élvezhették a szeretetünnepen.
| 2023. dec. 19. kedd 16:40 | Keszthely
Dekorációs tárgyakat és mézeskalácsot készíthettek az érdeklődők a Balatoni Múzeumban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.