+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új kötet és elismerés
2020. június 24. szerda 19:03 - Keszthely
Új kötet és elismerés
Bajzik Lajosné versei egyre ismertebbek. Ma már tizenegyedik kötetét mutatja büszkén a magát amatőr költőnek valló keszthelyi Bajzikné Panni. Irodalmi antológiákban, folyóiratokban jelennek meg versei és munkásságát is több alkalommal elismerték. 2020-ban is, amikor elnyerte a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Csongrádi Szépíró Tagozata és a Faludy György Irodalmi Műhely által meghirdetett pályázat líra kategóriájának bronz fokozatát.

Több mint húsz éve írta első versét Bajzikné Panni, örömét kifejezve verssorokban. Azt követően sorra születtek a művek, első kötete sokáig váratott magára, hét éve jelent meg. Azt követte a többi a Gyöngyeim sorozat részeként. Először csak a természetről, a szeretett Balatonról írt.

"a legelső unokám, mikor született, akkor kezdtem el verselni. S ezt csak az érti meg, akinek unokája van. Olyan nagyon nagy szeretettel voltam a gyerek iránt, hogy azt egyszerűen versben akartam elmondani. Kikívánkozott belőlem. Után pedig NABE tagként a 10. évfordulónkra írtam egy verset. S utána azt mondta, Pannika ez menne neked, csak gyakoroljad, csak csináld. Aztán voltak ötletek és voltak tanácsok. Mert ez a magam által kitaposott út."- mondta Bajzikné Panni.

Bajzikné Panni azt mondja, soha nem volt tanítója, útmutatója. Amit leírt, azokhoz a gondolatokhoz mások nem segítették. A koronavírus zárt időszakában is számos vers íródott. Ma már a tizenegyedik kötetével büszkélkedhet. Új verseskötetét még kevesen ismerik, pedig már a címe is sokat mondó:Szíve lángban ég. A benne lévő illusztrációkat,mint a legtöbb könyvében Anna lánya készítette. A költemények pedig az írójuk énképét adják. A világlátásáról szólnak. Legújabb verseinek hangulatáról a következőket mondta.

"Talán kevésbé vagyok toleráns dolgokkal. Talán már merem, nem csak elmondani, hanem le is írni, amit dolgokról gondolok. Első soron mondjuk magatartásokról, érzelmekről, emberi kapcsolatokról. Talán ez a titka."

Gyakran pályázik költeményeivel, prózáival. Sikerrel. Több mint harminc azoknak az antológiáknak, irodalmi folyóiratoknak a száma ahol olvasható Bajzikné Panni írása.  A keszthelyi lírikus 2020. év elején  a Szárnypróbálgatók  országos irodalmi versenyen, melyet évek óta a Magyar Irodalomtörténeti Társaság és a Faludy György Műhely hirdet meg, bronz oklevelet szerzett.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár