+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mintegy ötvenen vettek részt a Pelso Társaság biciklitúráján
2020. június 22. hétfő 15:01 - Keszthely
Mintegy ötvenen vettek részt a Pelso Társaság biciklitúráján
Hatodik alkalommal pattantak kerékpárra a Pelso Társaság tagjai. A programhoz több érdeklődő is csatlakozott, így az idei évben mintegy ötvenen bicikliztek közösen. Ezúttal Gyenesdiásról indult a csapat és Keszthely, Hévíz majd Sármellék érintésével érkeztek meg a Kis-Balatonhoz. A program célja a közösségépítés és a mozgás népszerűsítése.

Pénteken délelőtt érkeztek a kerékpározók a keszthelyi Fő térre. A csapat az Erzsébet királyné útján tekert végig, majd a Polgármesteri Hivatal előtt tartották az első pihenőjüket. Az eseményen részt vett a Keszthelyi Rendőrkapitányság is, akik láthatósági mellényt, lámpát és matricát ajándékoztak a résztvevőknek. Emellett felhívták a figyelmüket a biztonságos kerékpározásra. A Pelso Társaság túrája évről évre egyre népszerűbb, a résztvevők többsége a jó hangulat miatt csatlakozik az eseményhez.

„Nagyon nagy köszönet Horváth Imrének és a Pelso Társaságnak, hogy tagjai közé kerülhettünk a múlt év vége fele. Első alkalommal vagyunk ezen a kerékpártúrán, ami Gyenesdiásról indult nagyon jó hangulatban. Remélhetőleg ugyanez lesz Keszthelyen is, Hévízen is, Alsópáhokon is a Kis-Balatonig bezárva. Talán az a lényege, hogy fölfűzi ezt a régiót, a nyugat-balatoni régiót. Mindenkinek egy kicsit promotáljuk és hangsúlyozzuk, hogy együtt mennyivel többre lehet menni és mennyivel előrébb lehet lépni.” - mondta Major Zoltán, a Pelso Társaság tagja.

A Polgármesteri Hivatal dísztermében Nagy Bálint látta vendégül a kerékpározókat. Keszthely polgármestere elmondta, ez egy olyan program, amely ténylegesen összeköti azokat a településeket, amelyeket nem szabad, hogy a határok elválasszanak egymástól. A túrázók figyelmét a keszthelyi rendőrség hívta fel a Bike Safe akcióra, amelynek keretein belül bárki ingyenesen regisztráltathatja a kerékpárját. A vendéglátást követően a résztvevők ismét nyeregbe pattantak és Hévíz felé vették az irányt.

„Első alkalommal indultunk Gyenesdiásról, Keszthely, Hévíz, Alsópáhok, Zalavár, Sármellék, Kis-Balaton lesz a végállomás, és onnan pedig szintén még visszajövünk kerékpárral. Miről szól ez a biciklizés? nagyon egyszerű: legyünk együtt, sportoljunk, mozogjunk, minél kevesebb elektromos biciklit hozzunk, minél nagyobb erőt fejtsünk ki, érezzük magunkat jól, beszélgessünk egymással, és vigyük el a hírét annak, hogy itt a környéken, ezen a környéken nagyon jó élni.” - tájékoztatott Horváth Imre, a Pelso Társaság elnöke.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár