Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Tekerj a sereggel
2015. máj. 12. kedd | Keszthely/Balaton
Tekerj a sereggel
Negyedik alkalommal rajtolt el Keszthelyről a kétnapos, Balaton kerülő kerékpártúra, amelynek célja az egészséges életmód és a sport népszerűsítése illetve a katonai életpálya vonzóvá tétele. A mezőnyt Hende Csaba honvédelmi miniszter vezette, egy szakaszon pedig Keszthely város csapata is tekert.

Térzenével fogadta a gyülekező mezőnyt a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezred Légierő Zenekara Keszthelyen, a Balaton-parti zenepavilonnál. Az ezred parancsnoka, Zentai László ezredes harmadszor vágott neki a tókerülésnek. Hangsúlyozta: a katona egyik legnagyobb fegyvere a teste, ezért nagyon fontos azt megfelelő kondícióban tartani. A parancsnok pedig nemcsak megköveteli, hanem jó példával is jár honvédei előtt. A civileknek pedig meg kell mutatni, hogy a fegyveres erőknél szolgálók is ugyanolyan emberek, mint ők. Egy ilyen közös túra nagyon jó alkalom erre. – tette hozzá. A program nagyon sok fiatalt vonzott, az ország több pontjáról érkeztek ide biciklisek. Az inárcsi Virág Bendegúznak ez volt az első balatoni köre.

Hende Csaba honvédelmi miniszter 1997 óta –amikor elnyomta utolsó szál cigarettáját– hódol a kerékpározásnak, idén pedig harmadik alkalommal állt a rajt élére jó példát mutatva a sportoláshoz. Mint mondta: leírhatatlan érzés, amikor az ember jó levegőn, jó társaságban, két keréken rója a kilométereket, nem beszélve a festői szépségű balatoni tájról. A miniszter is csak ajánlani tudja, hogy lehetőség szerint heti három-négy alkalommal mindenki pattanjon nyeregbe.

Ebben az évben Ruzsics Ferenc polgármester hivatali kollégáival együtt Balatongyörökig kísérte a mezőnyt. Keszthely a kezdetek óta házigazdája a rendezvénynek: innen indulnak és ide is érkeznek vissza a résztvevők, akik örömmel jönnek a Balaton fővárosába. Persze nem ez az egyetlen sportesemény, amelynek otthont ad a település: maratoni futóverseny, triatlon, vívás, úszás, vitorlázás, tenisz, küzdősportok, sakk, sorolta a polgármester, aki örül annak, hogy ilyen sokszínű a város versenykínálata. Egyben ígéretet tett arra, hogy jövőre, az ötödik „Tekerj a sereggel” túrát egy kis csapat Keszthelyről is teljesíti.

Indulás előtt a szervizponton volt még egy kis váltóállítás, guminyomás-ellenőrzés, közben pedig a nyeregben lévők már türelmetlenül várták a rajtot jelző ágyúlövést. A mezőny szombaton az északi parton haladva Keneséig tekert, majd vasárnap a déli parti bicikliúton érkezett vissza Keszthelyre. A résztvevőkre a két nap alatt 202 km várt. Idén közel négyszázan gondolták úgy, hogy a honvédséggel megkerülik a Magyar Tengert.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

| 2024. aug. 15. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy segítség ez a pályakezdő pályázóknak
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Keszthely
Az újonnan alakult Civil Pódium Egyesület célja a közösségépítés.
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
A város jó gazdálkodásának köszönhetően van forrás, hogy a legrosszabb állapotban lévő utakat javítsák.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.