+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújulnak az Erzsébet-táborok
2020. június 22. hétfő 10:29 - Zánka
Megújulnak az Erzsébet-táborok
Közel 32 milliárd forintból újulnak meg az Erzsébet-táborok helyszínei – erről sajtótájékoztató keretében számolt be pénteken délelőtt Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. A koronavírus-járvány miatt idén nem fogadhatnak gyerekeket a táborokban, így a felújításra helyezték a hangsúlyt. A beruházás keretében a zánkai helyszín több új épülettel bővül, Fonyódligeten egy erdei tábort alakítanak ki, és Erdélyben is bővül a befogadható gyermekek létszáma. A táborokat várhatóan 2021 tavaszán adják át.

A korábbi években ilyenkor már gyermekzsivajtól volt hangos a zánkai táborterület, idén azonban a pandémia miatt nem érkezhetnek fiatalok a helyszínre. A felújítási munkálatokat azonban el tudják végezni a szakemberek. Teljesen megújul a strand és a büfésor is. Egy homokos tengerparthoz hasonló terület és „u” alakú medence is épül majd a későbbiekben. Ezek mellett modernizálják az összes szálláshelyet. A korábbi években akadtak lezárt épületek is, hamarosan ezekben is fogadhatnak majd gyermekeket. Így tovább nő a befogadható táborozók száma. Egészségház, színházterem és sportcsarnok is épül, hogy még több lehetőséget biztosítsanak a gyermekeknek a kikapcsolódásra. A 21. századi gyerekparadicsom 50 év után jöhet létre, a zánkai táborhely alapkövét ugyanis 1969-ben rakták le, azóta nem volt felújítási lehetőség. Az Erzsébet-táborok mindhárom helyszíne megújul közel 32 milliárd forintból.

„Gyakorlatilag ebből egy teljes felújítás jön létre. Tehát Zánkán nem lesz olyan épületrész, amit nem újítanánk fel. Gyakorlatilag azt mondhatom, hogy a strandtól az erdőig a teljes 180 hektáros park minden egyes épülete teljesen új lesz. Ezenkívül létrejön, mögöttünk látható egy multicsarnok, ahol közel 2000 négyzetméteren rosszidőben is tudunk egyszerre a gyerekeknek programot nyújtani.” - ismertette Hornyák Tibor az Erzsébet Alapítvány elnöke.

A munkálatokról sajtótájékoztató keretében számolt be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Mint elmondta, nagy ütemben zajlanak a munkálatok, így az előzetes tervekkel ellentétben korábban, jövő tavaszra elkészülhetnek a szakemberek. Ebben az évben az ott alvós táborokat a koronavírus-járvány miatt sem szervezhetik meg, a kormány ezért napközis Erzsébet-táborokat hirdetett meg.

„Mondhatom azt, hogy minden gyermeket tudunk fogadni. Tehát aki jelentkezett, az számíthat arra, hogy elmehet ilyen napközis Erzsébet-táborba. Ez 80.000 gyermeket jelent ebben az évben, ez 20.000-rel több, mint tavaly. És ez a 80.000 gyermek közel 4500 helyszínen az ország különböző pontjain a lakóhelyén reggel 8-tól délután 5-ig, tehát praktikusan, amíg a szülők dolgoznak, szintén kézműveskedik, sportfoglalkozásokon vesz részt, elmennek kirándulni és leginkább együtt lehetnek. Hiszen azért ne felejtsük el, hogy mostanra a gyerekek már nagyon vágynak a gyerekközösségre, hónapokat töltöttek otthon, a lakásokba bezárva.”   

A sajtótájékoztatót követően lehetőség nyílt megtekinteni a zánkai tábor jövendőbeli konyháját is. A tervek szerint a helyiség Közép-Kelet Európa legmodernebbje lesz. Plusz egy szinttel bővül az étterem is. A legkorszerűbb eszközökkel lesz felszerelve az épület, amely a közel 4500 gyermek napi 5-szöri étkezését tudja biztosítani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus