Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 30 ezer gyermeket várnak a balatoni Erzsébet-táborokba
2018. jún. 19. kedd | Zánka
30 ezer gyermeket várnak a balatoni Erzsébet-táborokba
A jelképes díj ellenében nyújtott balatoni nyaraláson napi öt étkezést és ingyenes programokat, játékokat kínálnak a diákoknak. A nyári élménytáborok mellett napközis, gyógyító és határontúli táborokat is szerveznek. Hazánk legnagyobb táboroztatási programjában tavaly már több mint 100 ezer fő vett részt.

Élettel telt meg a zánkai Erzsébet-tábor. A mai borús idő ellenére is bőven akadt kikapcsolódási lehetőség a gyerekeknek. Rendszeres sétahajójáratok is indulnak a tábor saját kikötőjéből.

„Gyönyörű a Balaton és egész családias a légkör. Mindenki kedves mindenkivel, amikor elmegyünk egymás mellett, köszönünk és…egész jó” - mondta el a sétahajózás után Bognár Jázmin.    

A vakáció kezdete egyet jelent az Erzsébet-táborok elindulásával. Csak Zánkán 1600 gyermek tölti most az első turnust. Az élményeikről kortárs segítők is gondoskodnak; sport- és kulturális programokat szerveznek, de nagy a hangsúly a nemzeti identitás erősítésén.  Minden csoportot tanárok is kísérnek.

„Minden napra különböző programot szerveznek számunkra. Nagyon izgalmas és érdekes lehetőségekhez jutnak a gyerekek, úgyhogy szuper minden” - nyilatkozta Somlyainé Tóth Tímea, kísérőtanár. 

Az egyhetes tábor költsége mindössze ezer forint, de ezt az összeget a gyerekek levásárolhatják a tábor büféjében. Az utazást pedig ingyenes fővárosi vonatjáratokkal támogatják.

Az Erzsébet-tábor olcsón, nagyon tartalmas programokat kínál, mindemellett színvonalas és biztonságos körülmények között nyaralhatnak a gyerekek a Balatonnál – mondta el a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a nyári Erzsébet-táborok elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. 

„Minden eddiginél több gyermek számára tudunk üdülési lehetőséget biztosítani, tehát a tavalyinál is többen és hosszabb ideig nyaralhatnak az Erzsébet-táborokban. Idén tehát 11 hétig tartanak az Erzsébet-táborok, 11 hetes turnust szervezünk és ez összesen, közel 30 ezer táborozót jelent az idei nyáron” - emelte ki Novák Katalin.   

Hozzátette: újdonság, hogy megnyílt az erdélyi Ivóban működő tábor is. Az államtitkár elmondta azt is, hogy mintegy 3 ezer határon túli gyermek nyaralhat a magyarországi Erzsébet-táborokban, de 900 speciális ellátást igénylő gyermek rehabilitációjáról is gondoskodnak.A balatoni táborok mellett mintegy 60 ezer tanuló vakációjáról és napi étkezéséről gondoskodnak a napközi Erzsébet-táborok. A Családok éve jegyében csaknem ezer családnak is lehetőséget kínálnak Zánkán egy balatoni hétvége eltöltésére.  Az évről-évre mutatkozó egyre nagyobb igény miatta a Kormány 26 milliárd forintból teljesen fel fogja újítani a zánkai és a fonyódligeti táborokat.

„Nem csak megújul az elkövetkező években, hanem a kapacitások is megnövekednek, tehát közel kétszeresére fog emelkedni a két táborhelyünknek a kapacitása és azt mondhatom Önöknek, hogy 2020-ban már a megnövekedett kapacitásokkal, a teljesen megújult helyszíneken várjuk majd a gyermekeket, hiszen úgy látjuk, hogy az Erzsébet-táborokra nagy szükség van, az Erzsébet-táborokat folytatni kell és folytatni érdemes. Az hogy itt vannak a gyerekek és az, hogy ilyen nagy a jelentkezőknek a száma évről-évre, azt igazolja vissza számunkra, hogy az Erzsébet-táboroknak a támogatása egy helyes döntés, ezért ezt a jövőben is feltétlenül folytatni fogjuk” - részletezte az államtitkár. 

Hazánk legnagyobb táboroztatási programjában tavaly már több mint 100 ezer fő vett részt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV   

| 2024. júl. 31. szerda 19:15 | Zánka
A magyar kormány által támogatott nyári kikapcsolódás lehetősége 2012 óta működik.
| 2020. jún. 22. hétfő 10:29 | Zánka
Közel 32 milliárdból a három táborhely minden szegmense megújul.
| 2013. júl. 18. csütörtök 08:49 | Fonyódliget
Az Erzsébet-programnak köszönhetően 40 ezer gyerek vehet részt a különböző tematikájú táborokban.
| 2024. aug. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
Idén is látássérült tandemesek tekerték körbe a Balatont.
| 2024. aug. 14. szerda 19:15 | Keszthely
Minimálisan, de emelkedett tavaly a horgászfogások mennyisége országosan.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:00
Objektív
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
19:06
Savaria Filmfesztivál
20:00
Ludovika Tv
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.