Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Népszerű még mindig az Erzsébet-tábor
2024. júl. 31. szerda | Zánka
Népszerű még mindig az Erzsébet-tábor
40 ezer gyermek töltheti a szünidőt ebben az évben az Erzsébet-táborok 3 helyszínén. A magyar kormány által támogatott nyári kikapcsolódás lehetősége 2012 óta működik. Idén év végéig várhatóan mintegy 1,4 millióra nőhet a résztvevők összlétszáma. A korszerűsítéseknek köszönhetően ugyanis az Erzsébet-táborok négy évszakossá váltak.

Ügyességi feladatokat is kellett teljesíteniük a táborozóknak Zánkán. Itt a cél az volt, hogy két teniszlabdával és egy gumilabdával minél több palackot tudjanak ledönteni. A gyermekek egymásnak is szurkoltak, jó közösséget alkotnak. 

„Azért jó, mert tök barátságosak például a „tesók”, meg jó a környezet, meg szép a tábor. Igazából én ezért szeretem ezt a helyet.” - mondta el Szukics Bertold.

A természetvédelem témakörében is voltak állomások. Az állatok lábnyomaival kellett például összepárosítaniuk a kihelyezett képeket. Itt is sokat számított a csapattársak támogatása, a közösségépítésről is szólt a feladat. 

„Nagyon jól érzem magam, most vagyok itt először. Nekem ez nagyon tetszik, szerintem jövőre is jövök.” - ismertette Sarkadi Liliána Éva.

A programkínálat nagyon színes minden évben. Tudományos, környezetvédelmi, ismeretterjesztő, sport, digitális kompetenciafejlesztő és pénzügyi tudatosságot erősítő feladatok is vártak a táborozókra. A cél az, hogy olyanokat kínáljanak a fiataloknak, melyek életre szóló élményekké válhatnak az életükben. Ennek sikerét mutatja, hogy vannak, akik már harmadszorra vesznek részt a balatoni kikapcsolódáson. 

„Nagyon jól  érzem magam itt a táborban, már szereztem új barátokat. Tegnap egy nagyon jót buliztunk, nagyon jól érzem magam.” - osztotta meg Dávid Zsófia.

A zánkai helyszínre a kulturális és innovációs miniszter is ellátogatott. Részt vett a kísérletekben, és még a strandfociba is beállt segíteni. Hankó Balázs hangsúlyozta, az Erzsébet-tábor Európa legnagyobb és legkomplexebb állami támogatású gyermektáborozó helye, mely öt alappillérre épül. 

„Egyrészt legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk, a magyarság tudatunk. Másrészt, sport. Harmadrészt a nap során és este is kulturális események várják őket és a mai nap is tudományos előadások voltak, tehát a tudomány is a táborok része. Valamint hitünk. értékünk, kereszténységünk, amely Európa közepén, Európa szívében megtart minket. Azaz kultúra, tudomány, hit azok, amelyek mindamellett a magyarságtudattal és a sporttal fűszerezve jelentik az Erzsébet-táborokat.”

Jelenleg 3000 gyermek van Zánkán. A Balaton mellett még Fonyódligeten is táborozhatnak a fiatalok, valamint az Erdélyi Erzsébet-táborban is kikapcsolódhatnak a diákok

„Nagyon sok program várja itt a gyerekeket és a számok mögött mindig ott van a gyerek és ott van a lélek, hiszen a tábornak az alapítója keresztény hátterű. Ennek következtében az egyházak segítségével arra is törekszünk, hogy a gyerekeknek olyan értékeket közvetítsünk, amelyek által ők hasznos és megbecsült tagjai lehetnek a társadalomnak.” - fogalmazott Hornyák Tibor a Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke.

A szervező Erzsébet Alapítvány vonatutat is szervez a balatoni táborokba, illetve haza, így minden táborozó ingyen, a kormányzati támogatásnak köszönhetően utazhat. Az állam idén 9 milliárd forintos támogatást biztosított a táboroztatásra. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2020. jún. 22. hétfő 10:29 | Zánka
Közel 32 milliárdból a három táborhely minden szegmense megújul.
| 2018. jún. 19. kedd 17:23 | Zánka
A nyári élménytáborok mellett napközis, gyógyító és határon túli táborokat is szerveznek.
| 2013. júl. 18. csütörtök 08:49 | Fonyódliget
Az Erzsébet-programnak köszönhetően 40 ezer gyerek vehet részt a különböző tematikájú táborokban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
19:06
Savaria Filmfesztivál
20:00
Ludovika Tv
21:00
21:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.