Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 30 ezer gyermek vesz részt a zánkai Erzsébet Táborokban
2019. júl. 23. kedd | Zánka
30 ezer gyermek vesz részt a zánkai Erzsébet Táborokban
Idén nyáron 30 ezer gyermek vesz részt a zánkai Erzsébet Táborok programjain. A nyaralás alatt lehetőségük van könnyűzenei koncerteket, táncházat, interaktív előadásokat látogatni, valamint kipróbálhatnak több sportágat és kísérletet is. A résztvevők között hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű és fogyatékkal élő gyermekek is vannak. Jelenleg a 6. turnus zajlik, a megnyitón Rétvári Bence köszöntötte a táborozókat.

Többek között a kötélpályákat is kipróbálhatták a gyerekek az első napon. A táborozók nagy része nem először jár Zánkán, közülük sokan visszajárónak számítanak. Kökény Dániel harmadik éve vesz részt az aktív nyaraláson.

„Itt nagyon jó minden. Énnekem a mászófal tetszik a legjobban. Én már egyszer majdnem elértem, csak lecsúsztam, de ugyanilyen, ahol itt voltam. Minden nagyon tetszik, de még ilyen lézerharc, az még nem volt.”

A gyermekek között akadtak olyanok is, aki voltak már Erzsébet Táborban, de a Balaton melletti területen először jártak. Számukra is több szempontból is ideális a helyszín.

„Nagyon tetszik, mert a szállás is gyönyörű és a programok is szuperek. Igazából nagyon jó, hogy most itt többen vagyunk, mint, mondjuk Erdélybe, mert sokkal jobban lehet ismerkedni, barátkozni.” - mondta el Szekeres Vivien.

Jelenleg a 6. turnusa zajlik az idei zánkai rendezvénynek, ahol közel 2500 gyerek nyaral egyszerre Magyarország egyik legrégebbi táborában. A szervezők számos programmal készültek, hogy még boldogabbá tegyék a gyerekek nyári szünetét. Többek között LEGO Robot foglalkozás, 3D tárgyalkotás, sportágválasztó és könnyűzenei koncertek is szerepelnek a kínálatban.

„A gyermekek egy nap több mint 30 féle programon vehetnek részt. Az Erzsébet Alapítvány, mint szervező, igyekszik úgy összeállítani a programpalettát, hogy a lehető legszélesebb skálán mozogjon, természetesen alappillérekre építve, ami a magyarság, a honismeret, a sport, a tudomány és a kereszténység.” - ismertette Darabánt Judit.

A jelenlegi turnus megnyitóján Rétvári Bence államtitkár köszöntötte a gyermekeket. Kiemelte, a Családbarát Magyarországhoz elengedhetetlen, hogy olyan programokat támogassanak, ahol biztonságban tudhatják szüleik a gyermekeiket. 

„A kormány számára a gyermek az első és fontos a nyári szünetben is, ahol csak lehet egy Családbarát országban, hogy a kormány a családokat segítse. Nyilván sokaknak fontos, hogy a gyermek olyan helyen legyen, ahol tartalmas időtöltése van. Sokakkal meg is ismerkedik, jó programokon vesz részt, hát az Erzsébet Tábor pontosan egy ilyen hely.”

Az idei Erzsébet Táborok újdonsága, hogy az oda-vissza utazás is ingyenes a táborozók számára, ez sem terheli a szülők pénztárcáját. A zánkai táborban augusztus 30-ig összesen 30.000 gyermek vesz részt az idei nyári kikapcsolódáson.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 22. csütörtök 16:53 | Keszthely
Közös pikniket tartott a szociális ágazatban dolgozóknak a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ.
| 2021. júl. 14. szerda 16:12 | Zánka
Idén a büntetés-végrehajtás feladataival is megismertetik az Erzsébet tábor lakóit.
| 2019. aug. 30. péntek 17:48 | Zánkafürdő
Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az idei évben is meglátogatta a táborozókat.
| 2019. aug. 23. péntek 16:11 | Zánka
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
| 2020. jún. 22. hétfő 10:29 | Zánka
Közel 32 milliárdból a három táborhely minden szegmense megújul.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.