Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Hősök testközelből
2021. júl. 14. szerda | Zánka
Hősök testközelből
Testközelből ismerhetik meg a gyerekek a mindennapok hőseit az Erzsébet táborokban. Minden szerdán rendőrök, tűzoltók, mentők, katonák és más egyenruhások tartanak interaktív bemutatókat. Idén először a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is csatlakozik a nagyszabású eseményhez. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány idén 40 ezer gyermeket táboroztat a Balatonnál.

A mindennapok hőseinek munkájába pillanthattak be a gyerekek. Az Erzsébet táborban a strandolás és szórakozás mellett fontos cél, hogy tűzoltók, rendőrök, katonák, mentők és a terrorelhárítók hivatását is bemutassák, népszerűsítsék.

„Nekem leginkább a tűzoltó tetszik, mert egyszerűen szerintem jó érzés megmenteni életeket” - nyilatkozta Dávid Ádám. 

„Minden jó! Én felnőtt koromba rendőr szeretnék lenni, mert olyan klasszak” - mondta Tóth Krisztofer. 

Támadó, vagy ellenálló elítéltek elfogását is bemutatták. Újdonságként idén a büntetés-végrehajtás feladataival is megismertetik a táborozókat. A börtönőrök magas falak és rácsok mögött végzik munkájukat, így kevesen ismerik ezt a hivatást.

Németh Éva, a Veszprém Megyei Bv. Intézet Parancsnoka: „Megragadunk minden olyan lehetőséget, amikor mi is kiszabadulhatunk és megmutathatjuk az a fontos és nehéz munkát, amelyet azért végzünk, hogy a lakosság biztonságban legyen és azokat az embereket, akiket a bíróság arra rendelt, hogy börtönben legyenek, valóban ott legyenek."

Az Erzsébet táborokban kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes elmondta, a biztonság az a közösségi érték, amiért azok a hősök tesznek a legtöbbet, akik itt bemutatják hivatásukat.  

„Magyarország Kormánya a biztonságért mindent megtesz. A 2022-es költségvetésbe is biztosítottak, akár a honvédelem, akár a rendvédelem számára az a forrás, amely a feladatellátáshoz szükséges. Én szeretnék itt is köszönetet mondani az itt jelenlevő személyi állománynak az általuk teljesített szolgálatért, amit valamennyiünkért végeznek” - mondta dr. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes. 

A járvány miatt tavaly nem volt se hősök napja, se Erzsébet tábor.  Idén azonban a korábbi éveknél több gyereket tudnak táboroztatni.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke: „Mind a zánkai, mind a fonyódligeti tábor felújtása megtörtént. Fonyódligeten nemsokára, augusztus elsején fogunk nyitni és június közepétől itt Zánkán már itt voltak a gyerekek. Egy nyáron több mint 40 ezer gyereknek tudunk a két táborunkban táborozási lehetőséget biztosítani. De mivel vannak családi programjaink, illetve a tavaszi, őszi programjaink is működnek, napközi táborok is vannak, így ebbe az évbe több mint 154 ezer gyerek jut el valamilyen Erzsébet táborba.”

A hősök napját minden szerdán megrendezik az Erzsébet táborokban. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 22. csütörtök 16:53 | Keszthely
Közös pikniket tartott a szociális ágazatban dolgozóknak a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ.
| 2019. aug. 30. péntek 17:48 | Zánkafürdő
Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az idei évben is meglátogatta a táborozókat.
| 2019. aug. 23. péntek 16:11 | Zánka
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
| 2019. júl. 23. kedd 14:37 | Zánka
A turnusokban egyszerre 2500 gyermeket várnak az augusztus 30-ig tartó szezonban.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Zalaegerszeg
A nyomozók egy zalaegerszegi díleren keresztül jutottak el a budapesti gyanúsítottakig
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.