+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megjelent a Ranolder iskola emlékkönyve
2020. június 17. szerda 15:49 - Keszthely
Megjelent a Ranolder iskola emlékkönyve
Az elmúlt 15 évnek állít emléket a Ranolder iskola emlékkönyve. A frissen megjelent kötet feleleveníti a kezdeteket és több fontos mozzanatot is felvillant az intézmény múltjából. Az iskolának első ízben jelent meg emlékkönyve, az intézmény vezetése azonban hagyományt szeretne teremteni és a jövőben évente adnának ki egy-egy kötetet.

Az emlékkönyveket tartalmazó csomagok kedden délután érkeztek meg a Ranolder iskolába. Az emlékkönyv az intézmény fennállásának 15. évfordulójára jelent meg és a fenntartók valamint egykori igazgatók köszöntője mellett feleleveníti az iskola történetének néhány fontos mozzanatát is. A kötetből természetesen nem hiányozhat az épület felújítása, amelyre 2017 és 2019 között került sor. Emellett kiemelt helyet kapott a Tündérrózsa Gyermek Néptánccsoport, amely nem csak itthon, hanem külföldön is öregbítette a Ranolder és Keszthely hírnevét.           

„Mivel eddig az iskolának nem jelent meg ilyen évkönyve vagy hasonló kiadványa, ezért úgy gondoltuk, hogy ezt a 15 éves évfordulót kihasználjuk és megjelentetünk egy ilyet. Ezzel visszaemlékezünk az előző 15 évre és egyben egyfajta precedenst teremtünk a jövőre. Azt tervezzük, hogy innentől évente egy szerényebb kiadvánnyal megemlékezünk minden tanévünkről.” - tájékoztatott Őry Gábor, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az emlékkönyvben olvasható visszaemlékezések kiemelik, ez az iskola nem csak tanít, hanem a keresztény nevelést, a magyar nemzeti identitás és a hagyományok ápolását állítja a középpontba. A kötet tartalmazza azoknak a visszaemlékezését is, akik kitalálták és megszervezték a keszthelyi egyházi iskola létrehozását. Az intézménybe kezdetben számos olyan diák járt, akik az előd Csány-Szendrey iskolában kezdték a tanulmányaikat. Az emlékkönyv az összes tanuló és dolgozó névsorát tartalmazza 2004-től 2019-ig, emellett pedig számos emléket felelevenít.

„A fenntartónak a köszöntőjével kezdődik, aztán egy igazgatói előszóval, ajánlással folytatódik, majd az alapítók emlékeznek vissza a 15 évvel ezelőtti kezdetekre. Tehát az akkori fenntartó, Márfi Gyula érsek úr, illetve az alapításban részt vevő polgári kezdeményezők – nevezzük őket így, majd az előző két igazgató nyilatkozik a munkásságáról, illetve az ő maguk hat illetve öt évéről. Aztán a következőkben három-négy jelentősebb mozzanatot örökítettünk meg.” - tette hozzá az intézmény vezetője.

A kötetben helyet kaptak az iskolában végzettek tablói is, valamint egy színes fotóegyveleg, amely a vidám pillanatokat jeleníti meg. Az emlékkönyv kiadását a Keszthelyi Önkormányzat Emberi Erőforrások Bizottsága támogatta. A kötetet a Ranolder iskola alapítványa adta ki. Az érdeklődők támogatás ellenében juthatnak hozzá a saját példányukhoz.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó