+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Első nyári hétvége
2020. június 8. hétfő 12:10 - Keszthely
Első nyári hétvége
Számítani kellett arra,hogy zivataros lesz az első nyári hétvége,azonban az emberek alig várták már,hogy egy kellemes kirándulást szervezhessenek. Sokan úgy gondolták: irány a Balaton! A keszthelyi strandok is megnyitották kapuikat és a vendéglátó egységek felkészültek a látogatók fogadására. Mindenki bízik abban, hogy a magyar tenger kedvelt célpont lesz az idei nyáron is.

Figyelmeztető tábla a bejáratnál,hogy a szabályokat a fürdőhelyeken is be kell tartani. Keszthely családokat vonzó strandjára még nem érkeztek meg a vendégek. A Helikon strandon folyik a zöld területek szépítése, gondozása. Aki azonban szeretett volna strandolni a hét végén jegyvásárlás nélkül látogathatta a strandot. De köztudott, hogy az iskolai tanév vége után népesül majd be a gyönyörű környezetben lévő fürdőhely. A Városi Strandon azonban sokan sétálgattak szombaton délután.

"Az előzetes terveink szerint már ettől a hétvégétől fizetőssé váltak volna  a strandjaink, de végül is úgy döntöttünk, hogy még ingyenesen látogatható ezen a hétvégén. Az idő félig kegyes csak hozzánk. Sok sétáló van. DE igazán ez még a strandolásra nem alkalmas. Nagyon reménykedünk, hogy a jövő hét végén elérkezik ez az igazi strandidő. Ami viszont jó hír, hogy nem emeltünk a strandbelépő árain. Ugyanazokon az árakon lehet látogatni, mint tavaly."- mondta Vincze Andrea strandvezető-helyettes.

A Balaton vize 15 fokos volt a hét végén a pénteki esőzést követően. A bátrabbak már fürödtek, labdáztak élvezve az elő, előbukkanó nap melegét. Még a napfürdőzést is kevesen választották, de a vízibiciklizésre már akadtak vállalkozók. Szívesebben sétálgattak a fürdő területén az emberek. Sok család választotta az első nyári hét végén kikapcsolódásnak a Balatont, várták már a jó időt.

"Szombathely mellől érkeztünk,Dozmatról. Vártuk már. Először megálltunk Sümegen,utána jöttünk ide Keszthelyre .Gyerekekkel kikapcsolódni egyet./Hiányzott a jó idő?/ Persze nagyon hiányzott. Meg a karantén miatt amúgy is mindenki otthon volt, bezárt, igazából be voltunk zárva és most jó volt kimozdulni egy picit."- mondta el a családjával kiránduló Varga Roland.

A vendéglátásban dolgozók is várták már, hogy újra nyithassanak. Felkészültek a vendégek fogadására, betartva az előírásokat. Az elmúlt időszak nekik sem kedvezett.

"Kiesett a Húsvét,kiesett a május 1-e. Pünkösdkor nem volt jó idő, s egész júniusra nem mond jó időt,de igyekszünk, bízunk és a július-augusztusra fókuszálunk. Meg a magyar vendégekre, de reméljük, lesznek majd külföldiek is. Igyekeztünk, újítottunk. Új üzletet is nyitottunk. Reméljük-megcéloztunk egy közönséget és ők is jönni fognak. Sajnos a vírus miatt meg a rossz idő miatt nagyon sok ."- nyilatkozott Balázs Noémi vállalkozó.

Azt még nem lehet tudni,hogy mikor strandolhatunk zavartalanul napos időben. Az esernyőkre a következő napokban még biztosan szükség lesz. A tanév végével remélhetően az igazi nyári strandidő is beköszönt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó