+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elindult a 174. hajózási szezon a Balatonon
2020. június 1. hétfő 14:17 - Keszthely
Elindult a 174. hajózási szezon a Balatonon
A pünkösdi hétvégén vette kezdetét a 174. hajózási szezon a Balatonon. A korábbi évekhez képest később kellett elkezdenie a Balatoni Hajózási Zrt.-nek a személyhajózási szezont, a járvány miatt ünnepélyes megnyitó nélkül. Vasárnap az esős idő ellenére is többen látogattak ki a keszthelyi mólóhoz, hogy részt vehessenek a panoráma körtúrán.

Délutáni útjáról tér vissza a 129 éves Helka nosztalgiahajó a keszthelyi kikötőbe. A sétahajózás lehetőségére idén tovább kellett várniuk az utasoknak. A megszokott húsvéti szezonnyitó ugyanis pünkösdig tolódott ki a koronavírus-járvány miatt. Az érdeklődőket az esős idő sem tántorította vissza, hogy kipróbálják az egy órás körutazást. Nem csak a környékbeliek, a távolabbról - például Békés megyéből - érkező vendégek is szívesen vettek részt a sétahajó járatán.

„Az egész úgy jött, hogy születésnapi partira jöttünk. Csak család, szűk családi körbe és  miután itt leszünk Keszthelyen két napot, eldöntöttük, hogy kijövünk. Így spontán jött az egész, hogy elmenjünk hajókázni.” - osztotta meg Kása András.

A személyhajózás kapcsán is több biztonsági szabályt be kell tartani. A hajók zárt utastereiben kötelező a szájmaszk viselése. E mellett meg kell tartani a rendeletben előírt 1,5 méteres távolságot a pénztárnál és a hajók fedélzetén is. A szállítható utasok számát átmenetileg csökkentették, emiatt csak korlátozott számban válthatók jegyek a hajójáratokra. A Helkán június 12-ig naponta négyszer nézhetik meg a balatoni panorámát az utasok. A délutáni kikötések után félóra múlva indul a következő járat, így azok, akik kedvet kapnak, szinte azonnal indulhatnak.

„Budapestről érkeztünk és gondoltuk, hogy pünkösdöt kihasználva kicsit szétnézünk Keszthelyen, kirándulgatunk, úgyhogy ezért is most egy hajókirándulást terveztünk be.” - mondta el Kovács Gábor.

Május 30-tól egyelőre csak a kiemelt sétahajó járatok váltak elérhetővé a Balatonon. A Balatoni Hajózási Zrt. ugyanis alakalmzkodva a kormányzati rendelkezésekhez kéthetes periódusokban hirdeti meg a személyhajózási menetrendjét. A Társaság folyamatosan követi nyomon az utasforgalom alakulását, ehhez alkalmazkodva módosít a menetrendeken és a kapacitásokon is. A BAHART az elmúlt időszakban fejlesztette az állomásépületet Keszthelyen. A többhónapos beruházás keretében kialakítottak a korábbiakhoz képest egy színvonalasabb kiszolgáló új pénztár- és üzlethelyiséget, valamint egy kisebb várótermet is építettek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó