+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Keszthely ikonikus alakja távozott az élők sorából"
2020. május 6. szerda 15:35 - Keszthely
"Keszthely ikonikus alakja távozott az élők sorából"
Örök nyugalomra helyezték dr. Sebők Ferdinánd háziorvost. A 2007-ben „Keszthely Város Egészségügyérért” díjjal kitüntettet Sebők doktor április 14-én hunyt el 86 éves korában.

Dr. Sebők Ferdinándot Keszthely Város a saját halottjának tekinti, hamvainál Vozár Péterné  alpolgármester és dr. Gábor Hajnalka jegyző is lerótta kegyeletét. Sebők Ferdinánd 1934-ben született Zalaszabaron, a keszthelyi gimnáziumban érettségizett, 1960-ban szerzett orvosi diplomát. A keszthelyi kórházban betöltött gyakornoki állása után 1962-ben lett körzeti orvos a városban. Angolában és Líbiában is dolgozott, közel tíz évig. 1990 óta ismét Keszthelyen dolgozott háziorvosként, egészen 2014-es nyugdíjazásáig. Külföldi, hazai és városi díjakkal ismerték el munkáját. Egészségügyi tevékenysége mellett kiváló labdarúgó volt, emlékezett vissza televíziónknak dr. Iglódi Endre, akit Sebők doktor tíz évvel ezelőtt kért fel búcsúztatására. Iglódi Endre szerint Keszthely ikonikus alakja távozott az élők sorából, szegényebb lett a labdarúgó társadalom, az orvos társadalom és az Arany János utca. Sebők Ferdinánd számos nagy mérkőzést vívott meg – idézte fel Iglódi Endre: 

„1967-ben került sor a Balaton-parti pálya felavatására és érkezett a Ferencváros – Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi doktor csatársorral és Ferdi játszott és nem ijedt meg a Fraditól sem, ahogy mesélik. Hozzá hasonlóan, az egész életében jellemezte, csibészes volt, vagány volt, odatette magát. 1960-ban gólkirály volt, már kimondani is csodálatos – gondoljunk bele – 42 góllal. 1950-ben, 16 évesen már játszott a Haladásban, ilyenkor elgondolkodom, hol vannak a mai 16 évesek, akik a pályán, felnőtt csapatba helyet követelnek maguknak egy NB III-as együttesben. Keszthely egyébként borzasztó büszke lehet a ’60-as éves csapatára és teljesen egyedi volt úgy gondolom a magyar sporttörténelemben is példátlan, három orvos játszott egyszerre a nemzeti bajnoki csapatban. Horváth doktor, Forró doktor és Sebők doktor. Sebők doktor a kor egyik legnagyobb labdarúgója volt, nagyszerű orvos volt. Ne feledjük, fél évszázadon át háziorvosként tevékenykedett. Nyugodjék békében!”

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó