+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A járvány miatt változik az óvodai és iskolai beiratkozás módja
2020. április 2. csütörtök 15:29 - Keszthely
A járvány miatt változik az óvodai és iskolai beiratkozás módja
A járványhelyzet miatt sem az óvodákban, sem pedig az iskolákban nincs lehetőség idén a gyermekek személyes beíratására. Az intézmények a körzetükbe tartozó gyermekeket továbbra is automatikusan felveszik, az óvodák azonban szándéknyilatkozatot kérnek a szülőktől, az általános iskolák esetében pedig a KRÉTA rendszeren keresztül van lehetőség adategyeztetésre. Az intézmények vezetői telefonon és online is válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Április másodikától írathatják be a szülők gyermekeiket az óvodákba. A járványhelyzet miatt azonban változott a beiratkozás módja, az idei évben csak alapos indokkal kereshetik fel a szülők személyesen az intézményeket. A beiratkozás rendje nem változott, a körzetes óvodák továbbra is automatikusan felveszik a gyerekeket. A szülők azonban csak elektronikus úton vagy telefonon kérhetnek tájékoztatás, és ugyanígy jelezhetik azt is, ha nem a lakóhely szerint illetékes intézménybe íratnák a gyereküket.  

„Azok, akik másik intézményt választanának, nekik azzal az intézménnyel, illetve az intézmény vezetőjével kell felvenniük a kapcsolatot és nekik április 17-ig kell ezt elintézniük. Utána az fog következni, hogy mi, óvodavezetők fogunk egymással kommunikálni, és úgy fogjuk tudni kialakítani, hogy a hozzánk tartozó kisgyermek hova fog menni, illetve biztosan lesz olyan is, hogy más körzetből a Keszthelyi Életfa Óvodába fognak iratkozni.” - tájékoztatott Szabóné Lancz Anna, a Keszthelyi életfa Óvoda óvodavezetője.

A keszthelyi óvoda vezetése azt kéri a szülőktől, hogy az intézmény, illetve a város honlapján elérhető szándéknyilatkozatot töltsék ki és küldjék el az óvoda részére. Ezzel jelentősen megkönnyítik a munkát. Mindemellett felhívták a figyelmet arra, a személyes kontaktus hiánya nem jár hátránnyal, hiszen a szülők többsége már tájékozódott a lehetőségeiről, emellett pedig az intézmények munkatársai telefonon minden felmerülő kérdésre válaszolnak.       

A beiratkozás menete az általános iskolák esetében is változott. Itt sincs lehetőség a gyermekek személyes beíratására, a szabad intézményválasztás lehetősége azonban továbbra is adott.

„Az Oktatási Hivatal honlapján az olvasható, hogy a 2020/2021-es tanévre elektronikusan, telefonon vagy a KRÉTA rendszeren keresztül írathatják be a gyerekeket a szülők. A körzetes iskola a gyermekeket automatikusan felveszi, az adategyeztetésre a KRÉTA rendszeren keresztül van lehetőség május 21-ig. A körzettel nem rendelkező általános iskolák április 6-a és 24-e között tartják a beiratkozást beosztás szerint. Erről szintén a KRÉTA rendszeren keresztül tájékoztatják a szülőket az oktatási intézmények.”

Azoknak, akik nem tudják elvégezni az elektronikus adategyeztetést, a rendkívüli helyzetre való tekintettel a tanév kezdetén is lehetőségük van bemutatni a szükséges dokumentumokat a körzetes iskolákban. A körzettel nem rendelkező iskolák a gyermek felvételéről április 27-ig döntenek, erről a szülőt és a kötelező felvételt biztosító iskola vezetőjét is értesítik.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó