Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Két elsős osztályt szeretnének indítani Cserszegtomajon
2024. már. 13. szerda | Cserszegtomaj
Két elsős osztályt szeretnének indítani Cserszegtomajon
Cserszegi csalogató címmel rendeztek iskola bemutató programot Cserszegtomajon. Az intézmény célja, hogy a következő tanévben két első osztályt indítson. A szülők nem csak a lakóhelyük szerinti körzetes iskolába, hanem más intézménybe is beírathatják gyermeküket. Az iskolai beiratkozás egységesen április 18-án és 19-én lesz.

Panka iskolába készül. A cserszegtomaji óvodás nagyon várja, hogy megkezdje a sulit. Anyukája is ide járt, vele jött el az iskola bemutató programra.

„Ezért jöttünk el leginkább, hogy ő megnézhesse az iskolát. Ide jár a szomszédos óvodába, a legtöbb csoporttársa ide jön, örül, hogy együtt lesznek barátok, akik tavaly elballagtak, velük a kerítésnél szoktak egymással pacsizni. Szuper pedagógus gárda van itt, nagyon családias az iskola” - mondta Panka anyukája, Preininger Szilvia.

Játékos sportfoglalkozásra várták az óvodásokat. Minden leendő elsőst egy iskolás gyerek kísért, mentorált a feladatok során. A Cserszegi csalogatón a tanító nénikkel - Ács Györgyivel és Bohár Erzsébettel - is megismerkedhettek a gyerekek és szüleik. Az intézmény vezetésének az volt a célja, hogy a módszertani sokszínűséget és a légkört is bemutassa.

Fridingerné Monostori Zsuzsa igazgatóhelyettes: „Falusias környezetben, családias hangulatban éljük mindennapjainkat. Nálunk minden pedagógus ismer minden tanítványt, tudjuk, ki, merre lakik, tudjuk mindenkinek a személyes történetét. Tényleg egy barátságos, szeretetteljes légkör várja az ide beiratkozókat.”

A szülők bejárhatták az iskola épületét. A Szabó István Általános Iskola kilenc osztályában 217 diák tanul. A pedagógusok fő célja, hogy minden idejáró diák a képességeinek megfelelő eredményeket érjen el, sikeresen megállja a helyét a középiskolában és a „nagybetűs” életben. A szülőknek még bő egy hónapjuk van eldönteni, hogy hova íratják be gyermeküket. Április 18-án és 19-én lesz a beiratkozás.

„Előtte már online bejelentkezhetnek a szülők a KRÉTA rendszeren keresztül, erről majd kapnak egy ismertetőt az oviban, illetve most gyűjtjük össze az e-mail címeket, ott el tudjuk küldeni, de személyesen is meg kell majd jelenni, itt a titkárságon. Nagyon várjuk, hátha sikerül két osztályt indítani. Jelenleg úgy tűnik, ha minden összejön, akkor két osztályunk lesz ismét” - nyilatkozta Juhászné Gyutai Anikó iskolaigazgató. 

A plusz egy év óvodát kérelmező szülők január 18-ig nyújthatták be a szükséges dokumentumokat az Oktatási Hivatalnak. Akiknek ezt jóváhagyták, csak a következő tanévben kell beülniük az iskolapadba. Az összes többi 6. életévét augusztus 31-ig betöltött óvodás viszont szeptemberben elkezdi az első osztályt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. már. 12. kedd 19:15 | Keszthely
A “Balaton festőjéről” emlékezett meg születési évfordulója közeledtével az Egry József Általános iskola.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Nagy sikerrel rendezték meg a gyenesdiási művészeti fesztivált.
| 2024. feb. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
Testi, értelmi nehézségekkel, hátrányokkal küzdő emberek, sportolók fontosságára hívták fel a figyelmet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.