+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy Bálint felhívást intézett a lakossághoz
2020. március 18. szerda 18:48 - Keszthely
Nagy Bálint felhívást intézett a lakossághoz
Nagy Bálint, Keszthely polgármestere videóüzenetet intézett a keszthelyiekhez. Bejelentkezésében kérte a lakosság együttműködését, hangsúlyozta az otthon maradás fontosságát és köszönetet mondott mindazoknak, akik önkéntesként segítik idős szomszédjaikat, ismerőseiket.

"Tisztelt keszthelyiek!

A koronavírus várható terjedése nehéz időszakot hoz számunkra, de úgy gondolom, hogy fegyelmezettséggel, a szabályok betartásával és egymás segítésével ezen is túl leszünk. Az elmúlt napokban a megelőzés érdekében számos szabályt hoztunk, amelyekről tájékoztattam a keszthelyieket. Ez a jövőben is így lesz.

Jelenleg öten vannak hatósági házi karanténban, és bízom benne, hogy sokkal többen önkéntes házi karanténban. Nyomatékosan kérem a külföldről hazaérkezőket és azok családtagjait, hogy felelősséggel tartsák be a 14 napos szükséges házi karantént, ne hagyják el a lakásukat.

Most a fiatalokhoz szólok. Titeket is szeretnélek megkérni arra, hogy maradjatok otthon. Ugyan nem rátok a legveszélyesebb a vírus, de a szüleitekre, nagyszüleitekre igen. Nem tanítási szünet van, hanem digitális oktatás. Kérlek benneteket, hogy vegyétek ezt komolyan. 

Kedves kisgyermekes szülők! Tudom, hogy Önöknek sem könnyű ez a helyzet, de kérem, hogy most ne használják a játszótereket, és ne menjenek közösségekbe se. 

Az idősebb korosztályhoz tartozó keszthelyieket arra kérem, mivel a járvány szempontjából ők a leginkább veszélyeztetettek, hogy legyenek elővigyázatosak. Ne hagyják el az otthonaikat, a bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz kérjék a családtagjaik, ismerőseik segítségét. 

Kedves segítő civilek! Önök nem először mutatták meg segítő szándékukat a közösségünk érdekében. Nagyon köszönöm és hálás vagyok, hogy ismét összefognak Keszthelyért. A legnagyobb segítséget akkor tudják nyújtani, ha a közvetlen környezetükből felkeresik  az idős vagy karanténban élő ismerőseiket, és nekik ajánlják fel a segítségüket. Kérem, hogy a segítség is az elővigyázatosság szabályainak betartásával történjen, és az ismerős ember lakásába ne lépjenek be. Lehetőleg telefonon keressék fel őket.

Tájékoztatom Önöket, hogy Keszthely Önkormányzata mindent megtett, hogy felkészüljön arra, ha a napokban megnő a fertőzöttek száma. A szociális ellátás működni fog, azokra, akik karanténban élnek vagy idős koruk miatt önként vállalt karanténban vannak, és nincs segítő családtagjuk, kiemelt figyelmet fogunk fordítani. Az önkormányzat által az elmúlt napokban meghirdetett elérhetőségeken tudunk nekik segítséget nyújtani. 

Vigyázzunk egymásra!"

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere

galéria
 
további híreink
 
A Keszthelyi Televízió közleménye
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó