+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 40 nap a tiszta beszédért
2020. március 13. péntek 14:39 - Keszthely
40 nap a tiszta beszédért
40 nap a tiszta beszédért - Érted Jézusom! Ehhez a felhíváshoz csatlakoztak a ranolderes diákok, szülők és pedagógusok is, mely kapcsán a nagyböjti időszakban így hoznak áldozatot Jézus Krisztusért. Az iskola diákjainak mintegy fele vesz részt a húsvétig tartó kezdeményezésben.

A legkisebbektől a legidősebb diákokig minden osztályból szívesen csatlakoztak a gyermekek a kezdeményezéshez. Mindannyian kitűzőt kaptak emlékeztetőül a fogadalomtételhez, melyet büszkén viselnek a mindennapokban. Ezzel elköteleződésüket mutatják ki Jézus Krisztus felé, valamint társaikat is inspirálják, hogy legalább a nagyböjti időszakban tegyenek áldozatot.

„Szerintem ebben a nagyböjtben, ebben a 40 napban nagyon fontos, hogy mellőzzük a csúnya beszédet. Szerintem a tiszta beszéd az első lépések egyike, hogy Krisztust igazán be tudjuk fogadni szívünkben ebben a 40 napban. És hogy tiszta szívvel tudjuk ünnepelni az ő feltámadásának ünnepét.” - mondta el Scheffer Miklós György  tanuló.

A Ranolder Iskolában első alkalommal hirdették meg a programot, melyhez a diákokon kívül a szülők és a pedagógusok is csatlakoztak. Az intézményben nem tették kötelezővé a vállalást, erről mindenki önkéntes alapon dönthetett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyböjti időszakban egyébként is jellemző bűnbánattal, elcsendesedéssel készülő hívek a számukra megszokott vagy fontos szokásokról is lemondjanak.

„A böjt az mindenfajta önmegtartóztatásról, áldozatról szól. És ebbe beletartozik a tiszta beszéd is. Hiszen azért sokan használunk nem  megfelelő szavakat, vagy akár ne adj Isten túl sokat beszélünk akkor is, amikor nem kellene. És ez a fogadalom ez erre vonatkozik.” - ismertette Őry Gábor igazgató.

Hozzátette, ha valaki megszegi ezt a fogadalmat, Isten kegyelmére bízza magát, azonban a törekvésnek folyamatosnak kell lennie. A 40 nap a tiszta beszédért program április 12-ig, azaz húsvétvasárnapig tart hivatalosan. A csatlakozók azonban vallják, a csaknem másfél hónapos önmegtartóztatással természetessé válhat, hogy a későbbiekben is hanyagolják a csúnya és felesleges beszédet.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Keszthelyi Televízió közleménye
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó