Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket
2018. már. 19. hétfő | Gyenesdiás
A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket
Több, mint hatvanan olvasták az Újszövetséget Gyenesdiáson a hétvégén. A József Attila Klubkönyvtár negyedik éve szervezi meg a Bibliaolvasó maratont azzal a céllal, hogy a nagyböjti időszakban közös elmélyülésre invitálja az érdeklődőket. A maraton idén is jó hangulatban telt.

Eredeti, görög nyelven olvasta fel Jézus Krisztus nemzetségtábláját, Máté evangéliumának első fejezetét Dr. Szécsi József, a budapesti Zsidó Egyetem oktatója. A programot a kezdetek óta az ökumené jegyében szervezik meg, így a katolikus hívők mellett protestánsok is részt vettek a felolvasáson. Pékné Orbán Julianna úgy véli, ez a rendezvény jó alkalom az elmélyülésre, de a hit közösségben való megélésére is. A gyenesdiási asszony második éve végig jelen van a felolvasáson.

„Egy az Istenünk, és a Biblia is mindenkinek ugyanaz. Egész más így olvasni. Otthon többször végigolvastam én már a Bibliát, de itt, egy ilyen maratonban végigolvasni. Koncentrál minden gondolatra, minden igére, és az dolgozik az embernek a lelkében.” - monsta Pékné Orbán Julianna.

A Jézus életét és tanításait leíró Újszövetség nem csak a hívők számára jelentős mű. Számos művészeti ág inspirálódott belőle, és a hétköznapokban is sokak számára szolgál iránymutatásként. Deák Ákos atya a kezdetek óta aktív résztvevője a maratonnak. Kiemelte, a program összekovácsolja az embereket.

„Akik   ide eljönnek, azok részesülnek ennek az egész egyedülálló lelkiségében, mert az, ahogy adjuk át a különböző szót, tehát a különböző helyeken a következőnek, és akkor még marad az ember egy darabig, vagy aki jött, az várakozik és hallgatja az egészet. Ez valahogy összekapcsol bennünket.” - tette hozzá az atya.

Hasonló rendezvényeket szerveznek országszerte több településen is, ez adta az ötletet a gyenesdiásiaknak is. A programra nem csak a településről, hanem Hévízről Keszthelyről, Vonyarcvashegyről és Balatongyörökről is érkeztek résztvevők. A maraton minden évben azonos forgatókönyv szerint zajlik.

„Az Újszövetséget olvassuk, aminek egy 21 órás időtartam alatt vége van. Tehát elkezdjük most délután egy órakor, és holnap délelőtt háromnegyed tíz körül van vége. Minden évben ugyanezt olvassuk, tehát az Újszövetséget, az evangéliumokat, a leveleket, a Jelenések könyvével befejezve.” - tájékozatott a program szervezője, Hársfalvi Györgyné.

A maratonon idén is volt több olyan résztvevő, aki a teljes felolvasást végighallgatta. A szervezők elmondása szerint idén is egy jó hangulatú, sikeres programot zártak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

                      

                       

| 2023. feb. 22. szerda 15:25 | Keszthely
A keszthelyi templomokban is hamvazkodtak a hívek a hamvazószerdai szentmiséken.
| 2022. már. 2. szerda 13:54 | Keszthely
A katolikus egyház önmegtartóztatásra kéri híveit a húsvétot megelőző 40 napban.
| 2020. már. 13. péntek 14:39 | Keszthely
Nagyböjti fogadalmat tettek a ranolderes diákok
| 2018. feb. 14. szerda 14:45 | Keszthely
Hamvazószerdán a város egyházi iskolái közös szentmisén vettek részt.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Keszthely
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.