+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy a szaporulat az állatparkban
2020. március 13. péntek 19:06 - Keszthely
Nagy a szaporulat az állatparkban
A Keszthely, Gyenesdiás közötti területen található Festetics Imre Állatpark 2012-től várja a látogatókat. November 4-n a látogatóhely bezárta kapuit. Bár a meghirdetett időpont az idei tavaszi nyitásra március 15., nem valószínű,hogy kinyit az állatpark. Ennek oka nem a korona vírus okozta elővigyázatosság. A nagy területen fekvő bemutatópark talaja jelenleg nem alkalmas látogatókat fogadni.

Filip az öreg szamár örvendezik a karámban ahol a bivalyokkal együtt él, az emberek láttán a Festetics Imre Állatparkban,pedig még zárva tart. A nyolcadik évét kezdi meg az állatpark tavasszal. A 4,2 HA-os területen lévő bemutatóhelyen ritkaságnak számító őshonos magyar állatfajok és vadfajok vannak. Mindjárt A bejáratnál szarvasmarha ,kis póniló és különböző juhfajták csalogatják a látogatókat. Kicsit beljebb haladva őzek,szarvasok, dámvadak az elkerített részeken. Közel nem mindegyik megy a kerítéshez. Nem szeretik az emberek közelségét, pedig szép számmal érkeznek az állatparkba minden évben.

"A tavalyi év nagyon  sikeresnek tekinthető,közel 20 ezer fő látogató jött el a Festetics Imre Állatparkba amire nagyon büszkék vagyunk. Reméljük az idén is szép számmal érkeznek majd hozzánk a látogatók. A legnagyobb sikere az állatsimogatónak volt,imádják a gyerekek az állatokat simogatni. Az idei évben Bubu csemegével készültünk a látogatóknak amit a pénztárnál tudnak majd megvásárolni a gyerekek és az minden állatnak adható. Ami még érdekes az idei évben, második alkalommal rendezzük meg a Nyuszifül Fesztivált. Ez a Természetháza és az állatparkra is vonatkozik. Játékos feladatokkal készültünk a gyerekeknek."- adott tájékoztatást Trefeli Alexandra ökoturisztikai munkatárs.

Ezt a három napos kis jerkét gondozója mutatja .Vágyakozva sír mamája után ,de szereti ha ölben  kényeztetik. Ő az állatpark legújabb kis jövevénye. Vannak még társai akiket először láthat majd  a közönség.

"Tavaly ősszel miután bezárt a Festetics Imre Állatpark  nem sokkal később egy  szürkemarha borjú illetve egy bivaly borjú született. Idén tavasszal jelentős szaporulattal büszkélkedhetünk. A merinó juhoknál, a fehér rackáknál ill. a fekete rackáknál is iker bárányok születtek."- mondta Trefeli Alexandra.

Az őshonos lófajtákat bemutató karám mögött a baromfiudvar is bővült. Magyar tyúk és pulykafélék,őshonos vízi szárnyasok laknak az állatpark déli részén ahová törpekakasok érkeztek a napokban és egy szelíd lúd. Az állatparkban úgy tervezték,hogy március 15-én megnyitják a kaput a látogatók előtt azonban  a talaj nedves, sáros és süllyed, így nem alkalmas közlekedésre. Remélhetőleg a meleg megoldja a problémát és április 1-n a hosszú téli szünet után kaphatnak a látogatóktól már csemegét a park lakói.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Keszthelyi Televízió közleménye
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó