+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fókuszban a BBQ
2020. március 2. hétfő 13:29 - Keszthely
Fókuszban a BBQ
Tematikus gasztro programokkal várja a keszthelyieket a Park Vendéglő. Az elmúlt hétvégén a BBQ-é volt a főszerep az étteremben, az érdeklődők pulled porkot, oldalas és marhanyakat is kóstolhattak. A repertoárból a pálinkák és a borok sem hiányozhattak. A rendezvény célja, hogy a szezonon kívül is kínáljon programot a helyieknek.

Órákon keresztül készültek a finom falatok a smokerben Németh Tamás értő keze alatt. A BBQ egyik titka a hosszú időn keresztül tartó hőkezelés és füstölés, emellett természetesen különös gondot kell fordítani a fűszerezésre is. A BBQ-nak nagy hagyománya van az Egyesült Államokban, de az utóbbi időben itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

„Sokan azt hiszik, hogy egy szósszal el lehet intézni vagy egy fűszerezéssel, de itt az alacsony hőfokon csakis füstben készült dolgokról beszélhetünk így BBQ-ról. Az, hogy faszén vagy tiszta fa égetésével vagy brikettel adott esetben, mi azzal fűtünk. Az első, a faszén az a legtisztább, az a klasszik BBQ. Azt itt nem tudnánk megcsinálni, mert itt ránk hívnák a tűzoltókat a belvárosban.” - avatott be a séf.

Németh Tamás brikettet használ, abból is olyat, ami gyümölcsfából készült, ez is hozzáad az étel ízéhez. A smokerben sertés oldalas, marhanyak és pulled pork készült, de saját töltésű kolbászt és csirkecombot is kóstolhattak az érdeklődők.A Park Vendéglő itallal is készült a három napos gasztroünnepre, a Farkas Pálinkaház nedűit vehették górcső alá a vendégek. Mindemellett a szakember pálinkát is ajánlott a menühöz.

„Én elsősorban azt szoktam javasolni, hogy mindenki kóstolja meg először hozzá azt a pálinkát, aminek egyébként alapvetően a gyümölcsét szereti nyersen fogyasztva. Egyébként pedig a füstös ízek miatt az édesebb, a kajszibarack és a meggy például kevésbé ajánlott, de mondjuk egy birs, aminek nagyon karakteres  íze van és a füstös és a másik karakteres íz, a birs, az nagyon jól kijön, vagy akár a körte.” - mondta Farkas Tibor, a Farkas Pálinka Kft. tulajdonosa.

A Park Vendéglő három napon keresztül várta a BBQ szerelmeseit. Az érdeklődők kétféle tál közül is választhattak, amelyről a húsok mellett nem hiányozhatott az amerikai káposztasaláta sem. Az esemény célja a közösségépítés, ugyanakkor fontos az is, hogy a szezonon kívül is programot kínáljanak a keszthelyieknek és az itt pihenő vendégeknek is.

„Év közben van 3-4 hónapunk, ami egy kicsit lightosabb, ha fogalmazhatok úgy, és ilyenkor rá kell úgymond feküdnünk a helyi lakosokra, illetve a környékbeli emberekre. Szeretnénk őket invitálni minden hétvégén változatos programokkal, ételekkel, gondolván arra, hogy a családosok is beleférjenek ebbe a választékba, tehát tudjanak választani.” - tájékoztatott Haladi Brigitta, a Park Vendéglő BBQ hétvégéjének rendezvényszervezője.

Az étterem a BBQ mellett számos más tematikus hétvégét is szervez. Így például dödöllés napokat, vadételek hétvégéjét, de a repertoárból nem hiányozhatnak a magyaros étkek sem.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy kilométeres szakaszon cserélnek átkötőket Gyenesdiáson.
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár