Órákon keresztül készültek a finom falatok a smokerben Németh Tamás értő keze alatt. A BBQ egyik titka a hosszú időn keresztül tartó hőkezelés és füstölés, emellett természetesen különös gondot kell fordítani a fűszerezésre is. A BBQ-nak nagy hagyománya van az Egyesült Államokban, de az utóbbi időben itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
„Sokan azt hiszik, hogy egy szósszal el lehet intézni vagy egy fűszerezéssel, de itt az alacsony hőfokon csakis füstben készült dolgokról beszélhetünk így BBQ-ról. Az, hogy faszén vagy tiszta fa égetésével vagy brikettel adott esetben, mi azzal fűtünk. Az első, a faszén az a legtisztább, az a klasszik BBQ. Azt itt nem tudnánk megcsinálni, mert itt ránk hívnák a tűzoltókat a belvárosban.” - avatott be a séf.
Németh Tamás brikettet használ, abból is olyat, ami gyümölcsfából készült, ez is hozzáad az étel ízéhez. A smokerben sertés oldalas, marhanyak és pulled pork készült, de saját töltésű kolbászt és csirkecombot is kóstolhattak az érdeklődők.A Park Vendéglő itallal is készült a három napos gasztroünnepre, a Farkas Pálinkaház nedűit vehették górcső alá a vendégek. Mindemellett a szakember pálinkát is ajánlott a menühöz.
„Én elsősorban azt szoktam javasolni, hogy mindenki kóstolja meg először hozzá azt a pálinkát, aminek egyébként alapvetően a gyümölcsét szereti nyersen fogyasztva. Egyébként pedig a füstös ízek miatt az édesebb, a kajszibarack és a meggy például kevésbé ajánlott, de mondjuk egy birs, aminek nagyon karakteres íze van és a füstös és a másik karakteres íz, a birs, az nagyon jól kijön, vagy akár a körte.” - mondta Farkas Tibor, a Farkas Pálinka Kft. tulajdonosa.
A Park Vendéglő három napon keresztül várta a BBQ szerelmeseit. Az érdeklődők kétféle tál közül is választhattak, amelyről a húsok mellett nem hiányozhatott az amerikai káposztasaláta sem. Az esemény célja a közösségépítés, ugyanakkor fontos az is, hogy a szezonon kívül is programot kínáljanak a keszthelyieknek és az itt pihenő vendégeknek is.
„Év közben van 3-4 hónapunk, ami egy kicsit lightosabb, ha fogalmazhatok úgy, és ilyenkor rá kell úgymond feküdnünk a helyi lakosokra, illetve a környékbeli emberekre. Szeretnénk őket invitálni minden hétvégén változatos programokkal, ételekkel, gondolván arra, hogy a családosok is beleférjenek ebbe a választékba, tehát tudjanak választani.” - tájékoztatott Haladi Brigitta, a Park Vendéglő BBQ hétvégéjének rendezvényszervezője.
Az étterem a BBQ mellett számos más tematikus hétvégét is szervez. Így például dödöllés napokat, vadételek hétvégéjét, de a repertoárból nem hiányozhatnak a magyaros étkek sem.
Regman Karola - Keszthelyi TV