+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A zalai borászatokat is segíti a Pincenavigátor
2020. február 21. péntek 17:52 - Garabonc
A zalai borászatokat is segíti a Pincenavigátor
Élmények és borok felfedezésében is segít a Pincenavigátor. A webalkalmazás a Zalai Borút Egyesület projektén belül valósult meg, melyet a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Közintézettel együttműködve készítettek. A pincenavigátoron keresztül személyes történetek alapján, közvetlenebb módon ismerhetik meg az egyes pincészeteket az érdeklődők, akik kedvezményeket is igénybe vehetnek.

A zalai borvidékre leginkább a kisebb pincészetek a jellemzőek. A legtöbb helyen inkább fehérszőlő található, melyekből jóízű nedűt tudnak a borászok készíteni. A zalai dombok adottságainak köszönhetően minőségi italt tudnak előállítani a szakemberek.

A Zalai Borút Egyesület 1999 óta közel 100 borosgazda munkáját segíti azzal, hogy népszerűsíti ennek a vidéknek a termékeit. Ezzel kapcsolatban különböző projektekbe kezdenek bele. Tavaly elindították többek között a Szőlőhegyi Pikniket.

„Három partnerrel jött létre összesen. Dobronak a szlovéniai partner, Zalakaros a másik partner és a Zalai Borút Egyesület az pedig a vezetőpartnere. A cél az volt, hogy ezzel a Szőlőhegyi Piknik című projekttel egy kicsit kitoljuk a szezont, ne kössük csak a nyári turizmusra az idegenforgalmat. És hát ezzel a borok népszerűsítését egész évre ki tudjuk tolni.” - ismertette Martincsevics István, a Zalai Borút Egyesület elnöke.

A projekthez tartozik egy új weboldal létrehozása is. A Pincenavigátorról sajtótájékoztató keretében számolt be a megvalósító Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kovács Szabolcs. Mint elhangzott, ez a honlap nem csak egyszerűen összegyűjti a pincészeteket, azokat személyes történetek alapján hozza közelebb a látogatókhoz.

„Ez egy eszközfüggetlen webalkalmazás, amely a felhasználóknak segít, hogy játékos túrákon, digitalizált túraútvonalakon fedezék fel a térségünket, a zalakarosi, a zalai, de akár a dobronaki attrakciókkal karöltve. Különböző extra információk, borrendszer, egy speciális kártyarendszer és különböző kedvezmények segítik ők ebben.”  

A fejlesztésről Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere elmondta, nem csak egy marketingfogásról van szó, hiszen különleges borászok vannak a térségben, akiket egy csokorba szedve ismerhetnek meg az érdeklődők.

A sajtótájékoztató keretében közös szőlőmetszésre is invitálták a megjelenteket. Az eseményen Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség bormarketingért felelős vezető szakértője elmondta, az MTÜ tavaly hasonló honlapot hozott létre, így a kettő kapcsolódhat is egymáshoz.

„Látszik, hogy egyrészről a borászatoknak is van igényük ilyen alkalmazásokra, másrészről a turisták, tehát magának a keresletnek is van igénye arra, hogy mindenki egy helyen legyen. És amikor megtervezi az utazását, akkor ne külön-külön kelljen  a borászatokat felkeresnie, hanem ilyen eszközöknek a segítségével meg tudja tervezni.”

Az eseményen elhangzott, az alkalmazással minőségi szolgáltatókat tudnak eljuttatni az érdeklődőkhöz, így segítve a kisebb pincészetek népszerűsítését.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó