+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bőrtáska saját elképzelés alapján
2020. február 17. hétfő 16:35 - Alsópáhok
Bőrtáska saját elképzelés alapján
Bőrtáska készítő workshopot tartottak Páhoki Kapo(l)cs Alkotóházban a hétvégén. A programon hat érdeklődő vett részt, akik Gergely Andi bőrtáska készítővel közösen valósíthatták meg a használati tárgyakat. Az Alkotóház célja, hogy közösséget építsen, ahol elsajátíthatók a régi és új mesterségek is.

A meghirdetett helyek gyorsan beteltek a bőrtáskakészítő workshopra. Az érdeklődők Kisgörbőről, Vonyarcvashegyről, Alsópáhokról és Keszthelyről is érkeztek, hogy megvalósíthassák az elképzelt alkotásokat. A jelenlévők különböző okok miatt választották a hétvégi programot.

„Hiányzott a készletből otthon egy övtáska és úgy gondoltam, hogy itt a remek alkalom, hogy Keszthely mellett Alsópáhokon rendezik meg ezt a workshopot, hogy eljöjjek és egy szép táskával gazdagodjak.” - mondta el Beck Nikolett.

„Barátnőm találta az interneten közösségi oldalról. És már régóta foglalkoztam ilyen kisebb apróságokkal, tetszett az egész és érdekelt, ezért jöttem magamtól, úgyhogy nem kellett unszolni.” - osztotta meg Ondró Tibor.

Gergely Andi négy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni bőrtáska készítéssel. Mint elmondta, egyedi táskát szeretett volna a gyűjteményébe, így jött az ötlet, hogy varrjon egyet magának. Azóta pedig számtalan példányt elkészített már, de rengeteg helyre hívják, hogy oktasson is. Alkotásait az egyszerű, szögletes forma jellemzi, melyek nincsenek túldíszítve. Ezt a tudást adja át az érdeklődőknek is a workshopokon.

„Igyekszem rugalmasan hozzáállni. Tehát megvannak az alapszabásminták. Ha egy-egy változtatás kell, akkor azt segítek kialakítani. Igazából keményen dolgoznak szegények, tehát muszáj beleadniuk, mert azért erős munka. Tehát a kezeket nagyon igénybe veszi.”

A Páhoki Kapo(l)cs Alkotóház tavaly októberben nyitotta meg kapuit Alsópáhokon. Az önkormányzat egy pályázat keretében újította fel a több mint 100 éves épületet. Az intézmény számos programnak ad otthont, mely egyfajta közösségi térként is működik. A karácsonyi időszakban ajándékot, mézeskalácsot és kenyeret sütöttek itt, az év elejétől pedig más jellegű tematikával is próbálkoznak a vezetők.

„Van egy állandó varrószakkörünk. Nem is szakkör, hanem varrótanfolyam kezdőknek és haladóknak is működik. És hát mindig színesítünk hétvégén egy-egy programmal, most például a bőrtáska készítésünk van, jövő héten tésztát készítünk, durumtésztát.” - ismertette Nagy Anita Lilla az Alkotóház vezetője.

A vezető szerint az Alkotóházban megrendezett programokra nagy az érdeklődés, így a következő eseményt több időpontban is meghirdették.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Keszthelyi Televízió közleménye
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó