+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A gyermekekről szól 2020 Zalakaroson
2020. február 13. csütörtök 16:09 - Zalakaros
A gyermekekről szól 2020 Zalakaroson
2020 a gyermekek éve lesz a Zalakarosi Fürdőben. Az intézményben számos programot szerveznek a családoknak, emellett pedig megújul a fedett Vízipók-csodapók gyermekvilág, a strandi gyermekmedence és egy ifjúsági szállót is kialakítanak. Az év során számos kedvezménnyel várják a fiatalokat és pályázatokat is hirdetnek.

A Zalakarosi Fürdő a gyógyászat mellett kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekekre. Az élményfürdő az ország elsőszámú családbarát komplexuma, emellett pedig egész évben odafigyelnek arra, hogy számos programot kínáljanak a gyerekeknek. A fürdő szoros kapcsolatot ápol a település oktatási intézményeivel is, ahonnan rendszeresen fogadnak gyerekeket, többek között a víz világnapjához kapcsolódóan is.  

„Megtapasztalják a gyógyvíznek, termálvíznek a különböző hatásait, megismerkednek a kezelésekkel. Maguk is fürödhetnek, hogyha kedvük tartja, azonkívül a nyári időszakban, június elején, amíg van több óvodásunk és lehetőségünk van arra, hogy a Vízipók-csodapókban a vízhez szoktatás keretében a gyerekek eljöhessenek a fürdőre.” - tájékoztatott Baloghné Fábos Éva, a zalakarosi Bölcsőde és Óvoda intézményvezetője.

A Zalakarosi Fürdő az idei évben meghirdette a gyermekek évét, erről sajtótájékoztatón számolt be a vezetőség. A projekt értelmében az idén számos családbarát programot szerveznek és kiemelt akciókat, kedvezményeket biztosítnak a gyermekekkel érkezőknek. A gyermekek éve a Zalakarosi Fürdő 55. születésnapjával is összefonódik. Márciustól ugyanis minden héten egy belépőt rejtenek el az öltözőszekrények valamelyikében, ezt a szerencsés megtaláló 55 forintért vásárolhatja meg. Az akciók mellett azonban több beruházásra is sor kerül az idei évben.           

„Ifjúsági szállót fogunk kialakítani az északi fogadóépületünkben, ahol több mint 40 gyerek elhelyezésére lesz majd lehetőség és osztálykirándulásokat is várunk már ide. Emellett fel fogjuk újítani a strandi nagy gyerekmedencénket, amit szeretnénk már a strandi szezonra átadni. Számos gyerekprogrammal várjuk ide egész évben a gyerekeket, jövő héten kezdődik a programsorozat, hiszen csatlakoztunk a nagykanizsai országos fánkfesztiválhoz. Pénteken itt kerül megrendezésre egy Funky Day nevű rendezvény.” - mondta Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

A sajtótájékoztatón Novák Ferenc elmondta, Zalakaroson nem csak az ideérkező turisták, hanem az itt élő és tanuló gyermekek is fontosak. A település polgármestere hozzátette, a fiatalok a jövő zálogai, akik számára lényeges a tanulás mellett minél szélesebb körű szabadidős lehetőségeket biztosítani. Novák Ferenc hozzátette, Zalakaroson a turizmus a város lakosságának érdekében működik.

„Természetesen ezek az akciók nem csak a turisták, az ide látogató családok gyermekeire vonatkoznak, hanem a település gyermekeire is. Ezek a célok most találkoztak, hiszen mi is igyekszünk olyan fejlesztéseket megvalósítani, ami a zalakarosi gyerekek érdekeit, lehetőségeit bővítik és szolgálják. Most a fürdő kapcsolódott ehhez a történethez, és természetesen ennek szerves részei a zalakarosi gyerekekre vonatkozó akciók is.” - emelte ki zalakaros polgármestere.

A Zalakarosi Fürdő egy országos pályázatot is hirdet, amelyre olyan alkotásokat várnak, ahol egy család elképzelt zalakarosi nyaralása jelenik meg. Emellett szintén országos pályázat keretein belül hirdetik meg a fürdő kabalafigurájának elnevezését.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Köszönjük Magyarország program keretein belül adott koncertet három fiatal Balatongyörökön.
 
A hévízi piac árusait mutatja be a létesítmény új programja, a hétvégén a tehénfejés volt a téma.
 
A Helikon Tenisz Clubban 48 játékos adogatta a labdát, a versenyzők az ország számos pontjáról érkeztek.
 
Két könnyű, három súlyos és nyolc anyagi kárral végződő balesetnél intézkedtek a zalai rendőrök.
 
A program célja, hogy a mozgáskorlátozottak és az egészségesek együtt töltsenek időt a nyár folyamán.
 
A három napos rendezvényen színes programokkal várták az érdeklődőket a vonyarcvashegyi strandon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó