Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Rangos díjakat kapott a Zalakarosi Fürdő
2024. szep. 20. péntek | Zalakaros
Rangos díjakat kapott a Zalakarosi Fürdő
Idén is átvehette a Zalakarosi Fürdő az Érték és Minőség Nagydíj pályázat nagydíját. A fürdő az Energetikai innováció a zalakarosi gyógyvízzel nevű projekttel kapta meg a megtisztelő címet. A nagydíj mellett ők kapták meg az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat, emellett három szakmai különdíjat is nekik ítéltek oda. Az idén 32 pályázó 38 pályázata érdemelte ki a védjegyhasználatot és kitüntetést.

A Zalakarosi Fürdőben ebben az évben is jó volt a nyári szezon, az ősz is jól kezdődött. A régió legnagyobb családi fürdője változatlanul sok programot kínál felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Gyógy- és termálvilágukra is büszkék, ezt is többen keresik fel a gyógyulni, megújulni vágyók. Az intézményben folyamatosan zajlik az innovatív munka, hiszen céljuk, hogy a minél magasabb minőség biztosítása mellett minél fenntarthatóbbá tegyék a fürdőt. Az ökotudatosság jegyében számos fejlesztést valósítottak már meg, ilyen például a gyógyvíz felhasználása energetikai szinten, vagyis geotermikus energiával fűtik fel a fürdő épületeit. Ezzel pályáztak az Érték és Minőség Nagydíjra. 

„A gyógyvíz hőenergiáját használjuk ehhez. És úgy gondoltuk a kollégáinkkal, hogy egy pályázat keretében megmérettetjük ezt a beruházást. És ennek keretében került sor az említett időpontban az Érték és Minőség Nagydíj átvételére. És meglepetésünkre nem csak maga az Érték Minőség pályázatra adott díjat vehettük át, hanem egy külön erre a beruházásra szóló nívódíjat is.” - mondta el Végh Andor a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

Az Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat azok a megoldások, termékek, illetve rendszerek nyerhetik el, amelyek mérhető módon hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkenéséhez, az energiatudatos környezet alakításához, fejlesztéséhez, a fenntarthatósághoz, az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. A vezérigazgató úgy fogalmazott, ez az energetikai beruházás a fürdőnek és egész Zalakarosnak az újjászületését jelenti. Hozzátette, a közös és összetartó csapatmunka nélkül nem valósulhatott volna meg a fejlesztés. 

„Nyilván sok tényezője volt, hogy mi ennek nekiálltunk ennek a beruházásnak, de azt érzem, azt gondolom, azt tudom, hogy egy olyan mértékű és értékű beruházás volt, amely nagyon nagy mértékben meghatározta a Zalakarosi Fürdő jövőjét fenntarthatósági szempontból. A fosszilis energiáktól való függetlenedés szempontjából, az ökológiai lábnyom csökkentése szempontjából és a környezetvédelem szempontjából mindenképpen.” - tette hozzá a vezérigazgató.

A két rangos elismerés mellett még további három jelentős szakmai különdíjat is átvehettek a zalakarosiak. Az egyik egy elektrotechnikai szaklap borítólapján való megjelenés, valamint a nyertes pályázat bemutatása. A második egy piacvezető vállalkozás elismerése, mely partnersége mellett szakmai előadásokat kínál a fürdő munkatársainak. A harmadik pedig egy speciális szaktanfolyam, melyet egy zalaegerszegi cég biztosít a dolgozóknak. A Zalakarosi Fürdőben további fejlesztéseket is terveznek, hiszen az energetikai megtakarítás egészét az intézményre tudják fordítani. Még az idén napelemes rendszert alakítanak ki, mellyel 16%-kal tudják csökkenti az összvillamosenergia felhasználásukat. Jövőre pedig egy meglepetés újdonsággal készülnek a strandszezonra. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2021. máj. 7. péntek 18:01 | Zalakaros
A nyitás második üteme várhatóan pünkösd előtt, május 21-én lesz.
| 2020. máj. 29. péntek 15:39 | Zalakaros
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
| 2020. már. 4. szerda 16:32 | Zalakaros
A játékelemek mellett a légtechika és a világítás is megújult a beltéri vízivilágban.
| 2020. feb. 25. kedd 15:36 | Zalakaros
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
| 2020. feb. 13. csütörtök 16:09 | Zalakaros
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
11:15
Diagnózis
11:54
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Vajtó és a világ
18:51
Sporttárs
19:24
Hargita TV
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Vajtó és a világ
21:51
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.