+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A térség legmodernebb óvodája épül Keszthelyen
2020. február 3. hétfő 15:03 - Keszthely
A térség legmodernebb óvodája épül Keszthelyen
A térség legmodernebb óvodájának építési munkálatait kezdték meg Keszthelyen ma délelőtt – tájékoztatott Nagy Bálint polgármester sajtótájékoztató keretében. A projekt során a Kísérleti utcai óvodát újítják fel és bővítik; több csoportszobát és egy tornatermet építenek. A munkálatok mintegy 330 millió forintból valósulnak meg. A projekt mintegy 110 óvodást érint, hiszen várhatóan ősztől a Tapolcai utcai óvodások átköltöznek ebbe az intézménybe.

Ma délelőtt kezdték meg a Kísérleti utcai Óvoda udvarán a munkálatokat a szakemberek. A projekt megvalósítása több ütemben zajlik, többek között intézményi bővítés is megvalósul. Ez várhatóan június 30-ig készen lesz. A felújításról sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint polgármester. Hangsúlyozta, a családok támogatása fontos a városban, amihez elengedhetetlen a megfelelő óvodai elhelyezés.

„Azért még kell említenem, hogy energetikailag, épületenergetikailag is igyekeztünk felújítani az óvodáinkat, de a Kísérleti utcai óvoda és a Tapolcai utcai óvoda azok, hát finoman szólva sem érik el ezt a szintet, amit én azt gondolom, hogy minimum el kell, hogy érjen egy keszthelyi színvonalú óvodának. És éppen ezért néztük meg azokat a lehetőségeket, hogy hogyan tudnánk fejlesztéseket létrehozni, megvalósítani és itt a mögöttem, mellettem látható területen a mai nappal egy közel 330 millió forintos beruházás veszi kezdetét.”

A projektet az önkormányzat több mint 130 millió forinttal támogatja. További közel 200 millió forinttal egy TOP-os pályázatnak köszönhetően valósulhat meg a beruházás. A munkálatok során a jelenleg három csoportszobával működő intézmény egy 5 csoportszobás, saját terasz kapcsolattal kiegészített, öltözőkkel, mosdókkal és tornaszobával bővített korszerű óvodává alakul át a tervek szerint. Helyet kap majd orvosi helyiség, egyéni fejlesztő szoba és egy melegítő konyha is. A felújítás a Tapolcai utcai óvodát is érinti, hiszen várhatóan ősztől, az ott lévő gyermekek átköltöznek ebbe az intézménybe.

„Nagy öröm, hogy át tud ide költözni a Tapolcai utcai tagóvoda, amely azt gondolom, hogy szintén nagyon rászorulna a felújításra. Így viszont a kettő legyet egy csapásra elvén egy szuper jó kis ötcsoportos óvodát fogunk tudni létrehozni, ami szakmailag is maximálisan helytálló. Hiszen a kétcsoportos óvodában már nagyon nehéz a helyettesítéseket megoldani és mindenképpen sokkal gazdaságosabb is lesz. Úgyhogy nagy reményekkel várjuk és nagyon-nagyon örülünk, hogyha ez valóban megvalósul.” - Szabóné Lancz Anna óvodavezető.

Az intézmény energiaellátása is megújul, napelemes rendszerrel fogják a teljes elektromos fogyasztás ¾-ét megoldani. A helyiségek többségébe korszerű elektromos padlófűtés is kerül.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Piac záróként rendezték meg a IX. Burgonyanapot.
 
Irodalmi teadélutánon találkoztak Szurovecz Kittivel olvasói Keszthelyen.
 
980 millió forint támogatást nyerhettek idén azok, akik részt vettek a Hungarikum-pályázatokon.
 
A nemzeti összetartozást jelképező szoborral tisztelegtek Trianon 100. évfordulóján.
 
Szeptember 20-án tartották az elsőáldozást a Ranolder iskola tanulóinak.
 
Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, a természeti örökség része a nemzeti identitásunknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár