+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Aranykorúak farsangoltak
2020. február 4. kedd 19:10 - Sármellék
Aranykorúak farsangoltak
Február 1-n tartotta az Aranykorúak Társasága a hagyományos farsangi rendezvényét. A vidám programnak ezúttal is a sármelléki művelődési központ volt a helyszíne. Huszonhárom nyugdíjasklub lépett színpadra táncos, dalos, verses produkciókkal.

A nyugdíjas klubok tagjai  vidám műsorokkal léptek a közönség elé. A zenés táncos produkciók, ötletes koreográfiák mellett vicceket, humorral átszőtt verseket is hoztak az idei mulatságra. Nem csak a műsorszámok, hanem a jelmezek is mutatták, hogy milyen lelkesen készültek a csapatok. Sok-sok közös délután és este kellett ahhoz, hogy a ruhák is elkészüljenek és a produkció is sikeres legyen.

"Az Aranykorúak Keszthelyi  Járási Társaságát 2007  2012-ben a Keszthelyi Vöröskereszt kezdeményezésére hoztuk létre. Azóta immár hetedik alkalommal tartunk itt Sármelléken farsangot. Én azt hiszem, hogy az a nyugdíjas csoport amelyik itt készül, az egyrészt feladatot ad a nyugdíjasoknak, nagyon ötletes jelmezekkel készülnek és ehhez bizony több hetes munka kell és úgy érzem, hogy az ő közösségüket ez közösséggé kovácsolja hiszen közösen adnak elő produkciókat." -mondta el a társaság elnöke, Kapcsándy Mária.

Horváth Tibor Sármellék polgármestere köszöntötte az Aranykorúak Farsangjának résztvevőit.  Évek óta a település művelődési központja ad otthont a nyugdíjasok vidám programjának. amire az idén is 23 szervezetből érkeztek.

"Igazából mindig arra törekszünk, hogy az időseket egy kicsit megmozgassuk. Vagyunk fiatalok is a csoportban úgy, hogy egy  Dupla Kávé számmal készültünk, boszorkány a feleségem címmel, zalavári boszorkányok, ill. egy Michael Jackson számmal készültünk a Jackson csajokkal."- mondta Gerecs Mária, a Zalavári Kulturális és Hagyományőrző Csoport művészeti vezetője.

Nem volt olyan fellépő az Aranykorúak farsangján aki ne csalt volna mosolyt az arcokra. Az igazi téltemető vidámságra  még a műsorvezető is jelmezt húzott. Számára is fontos volt a stílusos megjelenés.

"Rendkívül fontos, hiszen mi öregek, ahogy mondják a nyugdíjasok a második gyermekkorunkat éljük és miden korosztálynak nagyon fontos a játék, a móka, a vidámság, a kacagás, s minden éven én is be szoktam öltözni valamilyen jelmezbe, mert hát egy szervező, egy ceremóniamester hogy várja el azt a hasonló korúaktól, hogy jelmezbe vonuljanak fel, ha ő maga kilóg a sorból." -mondta a ceremóniamester, Balázsy Mária Éva.

Az Aranykorúak Farsangján 23 nyugdíjas klub, 25 produkciót mutatott be Sármelléken.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó