+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Villanyautósok ágyúgolyófutama
2020. január 29. szerda 16:30 - Keszthely
Villanyautósok ágyúgolyófutama
Ágyúgolyó futamot szervezett a villanyautósok.hu csapata a hétvégén. A verseny célja volt, hogy összehasonlítsanak három autótípus öt változatát, hogy melyik gépjármű képes a legrövidebb idő alatt megtenni egy kb. 500 km-es utat Magyarországon. A megmérettetés első állomása a keszthelyi Fő tér volt.

A Szentháromság szobor előtt gyülekeztek a verseny szervezői, hogy időben ellenőrizhessék a résztvevőket. A mezőny 10 órakor indult Budaörsről. Az első autó pontosan délben érkezett meg, de nem sokkal lemaradva a második is befutott.

„Jól állunk még, úgyhogy most rohanunk tovább. Reméljük még találunk szabad töltőt. Úgyhogy majd meglátjuk. Egyre izgalmasabb lesz, ahogy haladunk előre.” - osztotta meg Szita Bálint versenyző.

Szabály volt, hogy minden autóban folyamatosan 20 fokra kellett fűteni automata üzemmódban, valamint a gumikat a gyárilag előírt légnyomásra kellett állítani. Ezeket a helyszínen le is ellenőrizték.

„Célja Isten igazából az, hogy a nagyközönség meg tudja nézni azt, hogy melyik autóval milyen lehetőségekkel tudnak közlekedni. És mindemellett még hát szeretnénk elérni azt, hogy Keszthelyen a zöldrendszámos autókkal ingyenesen lehessen parkolni, valamint nagyon-nagyon örülnénk neki, mint a verseny most itt mutatja, hogy Keszthelyen ez az egyetlen egy villámtöltési lehetőség kevés.” - ismertette Szabó András a Villanyautósok Baráti Társaságának keszthelyi vezetője.

Az autósoknak nem volt egyszerű a dolguk, többen el is tévedtek útközben. De nehezítette a versenyt az is, hogy előre nem látható akadályokba ütköztek a versenyzők.

„A DC villámtöltőkre most 5 autóval érkeztünk meg Budapestről, Budaörsről. Mi azt vártuk, hogy az autók közti különbségek miatt jobban szétszóródik a mezőny, de sajnos Keszthelyen összecsúsztunk. Ugyanis Székesfehérvártól az egyetlen töltő, ahol tölteni tudtunk volna Balatonkeresztúri lehajtónál, balatonkeresztúri pihenőnél az M7-es autópályán jelenleg nem működik.” - mondta el Szűcs Gábor  versenyző.

Keszthely után Szombathelyen, Csornán és Győrben is meg kellet állniuk az autósoknak. Az első helyezett végül 7 óra 38 perc alatt teljesítette a Budapestig tartó távot.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó