+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mintegy 85-en vettek részt a Vince Pince Bortúrán
2020. január 28. kedd 16:11 - Várvölgy
Mintegy 85-en vettek részt a Vince Pince Bortúrán
A barátkozás, a kimozdulás és természetesen az új borok megkóstolása volt a célja a negyedik várvölgyi Vince Pince Bortúrának. A hétvégi rendezvény minden évben egyre népszerűbb, idén mintegy 85 helyi és környékbeli vett részt az eseményen. Az útvonal minden évben változik, idén Várvölgy Tapolca felőli, hosszúberki részét ismerhették meg a túrázók.

A Polgármesteri Hivatal előtt gyülekeztek a túrázni vágyók. A helyszínen alkalmuk nyílt beszélgetni és átvenni az egyedi emblémás poharakat is, de voltak akik már itt megkóstolták a különböző nedűket. A csapatok külön brigádokban indultak útnak, voltak olyanok is, akik lóval tették meg a távot. Az első állomás a pincék előtt egy forralt boros stand volt, ahol kicsit megpihenve melegedhettek fel a túrázók a zúzmarás időben.

„Negyedik alkalommal megyünk minden évben. Úgyhogy most ez a negyedik, hogy jövünk és kellemes sétálni, hideg van, az igaz, de muszáj kimozdulni, még ha akármilyen jeges és hideg van is. Egy élmény.” - osztotta meg Bellér József.

Eközben az első pincénél folyamatosan készítették a háziasszonyok a zsíros kenyeret, amivel a vendégeket várták. Az érkezőket ezek mellett pogácsával és természetesen új borral fogadták a házi gazdák. A túrázók a pincébe is betekintést nyerhettek, ahol sorban állnak a hordók, bennük a tavalyi év nedűjével.

Az eseményen több szőlősgazda is részt vett, akik egymás italait ízlelték meg. Abban mindannyian egyetértettek, hogy nem panaszkodhatnak az elmúlt év termésének minőségére.

„Az előző évhez képest minőségileg jobb lett a tavalyi termés minősége, jobb lett, mennyiségre viszont kevesebb. Tehát az időjárás függvénye is nagyban befolyásolja.” - ismertette Barcza Jenő szőlősgazda.

A Vince Pince Bortúrát negyedik alkalommal valósították meg Várvölgyön. A rendezvény célja a borok kóstolása mellett a közösségépítés, a barátkozás. Ezen kívül a település megismerése is, hiszen minden évben a község más-más részét ismerhetik meg a túrázók. Az esemény évről évre népszerűbb. Ebben az esztendőben mintegy 85 fő vett részt a túrán, nagyrészt helyiek, de Keszthelyről, Cserszegtomajról és Reziből is érkeztek érdeklődők.

„Évről évre egy picit változik a csapat összetétele, ennek is örülünk, hogy mindig vannak új emberek, akik bekapcsolódnak. Persze van egy kemény mag is, de egyre színesebb a társaság, akik végigvonulnak ezen a túrán.” - mondta el Barcza Balázs polgármester.

A körülbelül 8 kilométeres úton négy pincészet várta a túrázókat. A szervezők elmondták, jövőre is más útvonalon sétálhatnak a résztvevők, mely szintén Vince-nap környékén lesz megrendezve.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó