+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Furkó Kálmán tartott edzést Keszthelyen
2020. január 15. szerda 14:18 - Keszthely
Furkó Kálmán tartott edzést Keszthelyen
Furkó Kálmán 8 danos mester, nyugállományú ezredes tartott tegnap este karate edzést Keszthelyen. A Shihan nemzetközileg ismert és elismert képviselője a Kyokushin karaténak, aminek hazai megalakításában is részt vett. Ő a negyedik ember a világon, aki megszerezte a 8. dant. Furkó Kálmán 1970-es évek óta minden évben ellátogat Keszthelyre, ahol tanácsaival segíti a helyi karatésokat.

Közös bemelegítéssel kezdődik minden egyes edzés a karatésoknál. Furkó Kálmán szerint a gimnasztika nagyon fontos, hiszen ez akadályozza meg, hogy a tréningeken és a versenyeken meghúzódjanak a tanulók izmai. Ezt követően kezdődhet csak el a különböző mozdulatsorok gyakorlása, melyeket vidéken is bemutat.

„Ez egy évig kitart. Tehát nem csak nekem, hogy jövök, hanem azoknak, akiket tanítok, hogy mire kell figyelni. nem rosszak ezek, szépen dolgoznak. Ez egy karate edzés. Ezzel nem tudunk most azt mondani, hogy egy világbajnoki győzelmet fog most csinálni, de hogyha edz, fegyelmezetten, keményen, akkor ennek lesz versenyeredménye, amivel kipróbálja saját magát.”

A jelenlévők közül többen vettek már részt korábban is Furkó Kálmán edzésein, amelyeket nagyon hasznosnak találnak. Tóth András barnaöves. Úgy fogalmazott, a 8 danos mester jelenléte egy megtiszteltetés, hiszen a hazai kyokusin karate megalapítójától a tevékenység kezdeti forrását sajátíthatják el.

„Hatalmas tapasztalatot ad nekünk át ezekkel az edzésekkel. nagy technikai tudást ismerünk meg általa, bővíti technikai tudásunkat.”

A mestert először a ’70-es évek elején kérték fel, hogy tartson Keszthelyen is edzést, azóta minden évben egyszer-kétszer ellátogat a helyi klubhoz, hogy a hiányosságokat kijavítsa tanácsaival.

„A Shihan igaz, már nem úgy mozog, mint rég, de elméleti tudása a shihannak hatalmas. Tehát bármilyen kérdést fölteszünk neki, ő meg tudja válaszolni. Ugye Japánból első kézbe kapja az információkat és ez által nagyon nagy szükség van a Shihanra.” - ismertette Simon Tibor vezető.

A keszthelyi klub hetente kétszer tart edzést, melyek mellett Furkó Kálmán szerint az otthoni gyakorlás is elengedhetetlen.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó